kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518

Pontosan harminc évvel ezelőtt, a csentei Petőfi Sándor Művelődési Egyesület létrehozását követően szinte azonnal ...

Hétfőn Szentgotthárdon negyedik alkalommal szervezték meg Szlovénia és Magyarország nagykövetségei, Szentgotthárd Város ...

A Hodos Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség hétfői tanácsülésén első olvasatban tárgyalták a 2018-as évre ...

Az internetes kereskedelem, ahogy a címben is szerepel, egy kiváló lehetőség, de a sikerért ez esetben is sok mindent ...

Harminc évnyi csoda
A határmenti együttműködés lehetőségeiről
67 ezer euró támogatás érkezik
Webshopos távlatok
 

Hamarosan talán a szobor is felújításra kerül

petes4A Petesházi Helyi Közösség és a helyi turisztikai, valamint a művelődési egyesület Anna-napi találkozót szervezett szombaton a régi iskola udvarán, melyre több szomszédos falusi fellépőt is meghívtak.
A vendégeket és a fellépőket Fehér Gabi, a helyi közösség elnöke köszöntötte, aki megemlékezett a falu egyetlen szakrális emlékének, a Szent Annát ábrázoló szobornak a sorsáról, mely továbbra is restaurálásra vár. Bár a szobor környéke - hála a falu polgárainak - igencsak megszépült az elmúlt években,remélhetőleg a műemléket is hamarosan felújítják. A találkozó arra is jó alkalom, hogy a faluban működő egyesületek között jó viszony alakuljon ki, és nem utolsósorban, hogy mindenki számára tartalmas kikapcsolódást nyújtson. Ehhez, valamint a nemzedékek közötti párbeszédhez is nagyban hozzájárulhat az új játszótér, mely a legkisebbek számára nyújt kiváló szórakozást. A 70 éven felüli polgárokat pedig egy társalgással egybekötött megvendégeléssel várták.
A kulturális műsorban fellépett a hármasmalomi népdalkör, a gyertyánosi Mantraši zenei-énekcsoport, és a völgyifalui Pünkösdi Rózsa Citeraegyüttes és Énekkar. A kulturális műsor után a soknemzetiségű falu öt szervezetének összefogása jeléül gasztronómiai meglepetés következett bográcsban készült ételekkel, borokkal, társalgással.
MCSi Design