kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418

Lendva Község teljesíti az ígéretét és új faluotthont épít a Lendva-hegyen. A beruházás az egykori laktanya területén ...

Muraszombatban az elmúlt hét hétfőjén, Lendván pedig kedden találkozhattak a muravidéki irodalomkedvelők a vajdasági és ...

A Bethlen Gábor Alap (BGA) 2018-as pályázatain ismét nagy volt az érdeklődés szerte a Kárpát-medencében. A térség ...

Egy éve, hogy a Hodosi Evangélikus Egyházközség új lelkészt kapott. Andrejčak Peter szlovák nemzetiségű fiatalember, a ...

Új otthon, új távlatok
A könyv a szülőföldön való maradásban is segítség
Magyarországi pályázatok: ismét nagy volt az érdeklődés
„A legjobb tudásom szerint folytatom...”
 

Indulhatnak a tatarozási munkálatok

kultott3917Lendva Község hosszan tartó folyamat után múlt héten kiválasztotta a kultúrotthon és a Zala György tér karbantartási munkálatainak kivitelezőit. A 135 ezer euró értékű tatarozást a tervek szerint november végéig fejezik be.
Hogy pontosan milyen munkálatokról van szó és melyik vállalat nyerte el megrendelést, arról lapzártáig Lendva Községtől – a ház fenntartójától és a tatarozással kapcsolatos információk egyedüli lehetséges közlőjétől – nem kaptunk választ. Februári sajtóinformációk alapján az idei tatarozás keretében felújítják a homlokzatot, a tetőt és a fa épületelemeket. A nyilvános megrendelés munkaleírásánál megtaláljuk még a kőfaragói munkálatokat és a szabadtéri színpad felújítását.
A község információi szerint idén már 65 ezer eurót fektettek a ház műszaki és egyéb felszerelésébe, a tatarozásra tervezett 90 ezer eurót pedig költségvetési átcsoportosítás révén 45 ezer euróval növelték, így idén az épület karbantartásába fektetetett összeg 205 ezer euró, ami közel harminc százalékkal több a tervezettnél.
A község véleménye szerint a Színház- és Hangversenyterem jó kondícióban van és minden tevékenység zökkenőmentes. Annak ellenére, hogy különleges épületről van szó, a fenntartása a községnek nem okoz gondot, ahogy az előtte lévő közterület, a Zala György tér szükséges karbantartása sem – közölték a községi hivatalból.
 
 
Egy pályázó a Könyvtár és Kulturális Központ igazgatói tisztségére
A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (LKKK) igazgatói munkahelyének betöltésére szeptember elején meghirdetett pályázatra egy kérvény érkezett, éspedig az intézmény jelenlegi igazgatójától, dr. Halász Alberttől. Az intézet tanácsa múlt heti ülésén megállapította, hogy a jelölt eleget tesz minden feltételnek, így a kinevezési folyamat értelmében a tanács következő ülésén, szeptember 28-án a tagoknak részletesen is bemutatja programtervét a következő ötéves időszakra, akik utána döntenek – tájékoztatott Hajdinjak Preindl Silvija tanácselnök. A Lendvai Könyvtár és a korábbi Művelődési és Promóciós Intézet egyesítése után ez az új intézet első igazgatói pályázata, a jelöltektől pedig a könyvtári, művészeti, kulturális és színházi tevékenységekre vonatkozó program mellett feltételként elvárták az idegenforgalmi és vendéglátói jellegű terv elkészítését is.
Az LKKK Tanácsa a múlt heti ülésén megerősítette az intézet gondozásában megjelenő Lindua folyóirat felelős szerkesztői posztjára Pisnjak Atilla kinevezését. A szerkesztőbizottság már korábban kinevezett tagjai: mag. Zver Gabriela, Šantak Borut, Süč Dejan és dr. Bence Lajos.
MCSi Design