kiscim1618
 

Ahol a természetkedvelő megpihen

volgyi turiz4017Az idegenforgalom világnapja alkalmából Völgyifaluban az egykori legelőn szabadtéri pihenőparkot avatott fel a helybeli turisztikai egyesület.
A kellemes őszi vasárnapon a gémeskút körül kialakított park avatójára szép számba gyűltek össze a tagok és az érdeklődők, akiket Kleiderman Bači Monika, az egyesület elnöke és Kaszás Mihály, a helyi közösség elnöke köszöntött. Mindketten hangsúlyozták, hogy a létesítménnyel régi elképzelés vált valóra a faluban, mely a természeti környezetben nem csak a túrázókat, kerékpárosokat fogadja, hanem alkalmas családi, szórakoztató programok megtartására is. A megnyitó hivatalos része alatt a kemencében már javában sült a langali és a parasztpizza, a szabadtéri tűz mellett pedig pirult a kenyér, s kellemes társalgás zajlott a fedett piknikasztalnál. Az eseményre a Lóbarátok Egyesületének tagjai is ellátogattak, s miközben a lovasok pihentek, a lovak a kihelyezett itató mellett gondtalanul legeltek.
A megnyitó keretében sor került a közeljövőben a park mellett elhaladó túraútvonal bemutatására is, melyet az egyesület a lendvai hegymászókkal együttműködve jelöl ki. A mintegy 10 kilométeres útvonal Lendváról indul a Lendva-patak partjáról, áthalad a „Zasuerdün”, majd a pihenőpark mellett halad a falu felé, végül a szőlőshegyeken keresztül a határszélen csatlakozik a csentei Szent Orbán-úthoz. Amint Törnar Tadej, a lendvai hegymászók egyesületének tagja elmondta, az útvonal kijelölését megkezdték, a munkát az év végéig tervezik befejezni.
MCSi Design