kiscim1218
 

Gazdasági szakemberek a Városházán

fogad44172Lendva Község 21. ünnepe alkalmából Balažek Anton polgármester fogadta a térség gazdasági szakembereit és gratulált eddig elért eredményeikhez. Kiemelt figyelmet és elismerést érdemelnek az átlagon felüli teljesítményt mutató vállalatok – mondta –, amelyek közé több lendvai cég is besorolható. Ezek legtöbbje családi vállalatként, vállalkozásként működik, és fontos pozíciót töltenek be országos szinten és a külföldi piacokon. Ide sorolható mindenképp a Varis, a Virs, az Atex és több más cég.
– Ha a gazdaság jól működik, akkor minden jól működik, a hatása szinte minden téren érzékelhető. Míg korábban magas munkanélküliséggel szembesültünk a községben, most a szakképzett munkaerő hiányát tapasztaljuk. Az eredmények és a befektetések azt mutatják, hogy vannak lehetőségek, van potenciál a fejlődéshez, a versenyképesség növeléséhez. Sikeres jövőt kívánok mindnyájuknak! – mondta üdvözlőjében a polgármester, majd hozzátette, hogy a gazdaság és az önkormányzat összekapcsolódása jó és hosszú távú együttműködést hozhat. A község igyekszik fejleszteni az ipari zóna meglévő infrastruktúráját is.
fogad44171Kifejtette, mivel egyre több próbálkozás tapasztalható ökológiailag kétes ipari tevékenységek beindítására a községben, erre különösen oda kell figyelni, nem szabad megengedni, hogy a volt Nafta-üzem udvara és a község más területei az ország hulladéktárolójává váljanak.
Sobočan Štefan, a Muravidéki Gazdasági Kamara elnöke és a Varis korábbi igazgatója kifejtette: a gazdaságbeliek jónak látnák az ilyen találkozók gyakoribbá tételét a község vezetőségével, az ilyen alkalmakkor áttekinthetnék a problémákat, közösen is megoldásokat keresve azokra.
MCSi Design