kiscim1218
 

Hálaadással a reformáció 500. évfordulóján

reform4517A reformáció 500. évfordulója alkalmából október 31-én 10 órakor a szlovén Református Keresztyén Egyház Szentlászlón ünnepi úrvacsorás istentiszteletet tartott, majd 15 órakor Szerdahelyen várták istentiszteletre a helyi hívőket, ahol a jeles nap alkalmából emléktáblát avattak.
Szerdahelyen Bódis Tamás református lelkész, illetve a lelkész meghívására Szabadi István körmendi lelkipásztor tartott hálaadó istentiszteletet. A magyar nyelven tartott liturgiában a vendég esperes a reformáció eredetét, az ősi formációhoz, vagyis az isten teremtette világhoz, a bibliához való visszafordulást, az Istennel való eredeti lelki kapcsolat megújítását, a reformáció egyéni, belső megélését hirdette.
Az istentisztelet végén a lelkész és az esperes leleplezte az ez alkalomból készült emléktáblát. Az esemény kapcsán Bódis Tamás, a református gyülekezet lelkésze elmondta, hogy a tábla a dunántúli egyházkerület felajánlásából készült jelentős támogatással – a szlovén református egyháznak csak egy jelképes összeget kellett fizetni. A márványtábla rendeltetése, hogy megemlékezzen a reformáció 500. évfordulójáról.
A Dunántúlon hagyománya van az emléktáblák leleplezésének a reformációs jubileumok alkalmából, a 400. évfordulóra is készültek hasonlóak. A Szlovén Református Keresztyén Egyház az 500. évfordulóra összesen két táblát kapott Magyarországról, a másikat most hétvégén, november 12-én fogják felavatni a szentlászlói templomban.
MCSi Design