kele
perec1
garas1
62. évfolyam
20. szám
Lendva 
2018. 05. 17.
kiscim2018

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteki szlovéniai látogatása során először Lendván állt meg, ahol a ...

A június 3-i előrehozott szlovéniai országgyűlési választásokon a magyar nemzetiségi képviselői tisztségért két jelölt, ...

A múlt héten Göncz László nemzetiségi parlamenti képviselő a lemondásban lévő Miro Cerar kormányfőhöz, illetve Liljana ...

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Tanácsa hétfői ülésén elfogadta a magyar nemzetiségi ...

Orbán Viktor Lendván
Öt kérdés a nemzetiségi képviselőjelölteknek
Göncz a kormányfőhöz fordult, erre készülnek a nemzetiségi elnökök is
Májusban megjelenik az első pályázat a szlovén gazdaságfejlesztési alapból
 

Az ittas vezetés ellen

szonda4617A Márton-napi hétvége péntekjén Lendván ismét megszervezték a „Gyermekek a közlekedésbiztonságért” elnevezésű akciót, melyben az Országos Közegészségügyi Intézet Muraszombati Egysége, a Lendvai Rendőrállomás és a 2. Sz. Lendvai KÁI tanulói közösen figyelmeztettek az ittas vezetés veszélyeire.
Az akcióhoz – mely a több mint tíz év alatt országos mozgalommá nőtt – az iskolaév elején 38 muravidéki általános iskola és óvoda 1.063 tanulója és óvodása csatlakozott 92 mentorával. A közzétett felhívásra elkészült rajzokat pénteken délelőtt az Elizabeta szálloda melletti parkolóban a lendvai 2. Sz. KÁI tanulói átnyújtották mindazoknak a járművezetőknek, akik józanul ültek a volán mögött, aznap délelőtt ugyanis a rendőrök az autósok körében ellenőrzést tartottak és szondáztak.
A volán mögött ülőket az ellenőrzés láthatóan nem érte váratlanul, mint többen elmondták, támogatják a közegészségügyi intézet kezdeményezését, mellyel az ittas vezetés veszélyeire hívják fel a járművezetőket, hangsúlyt fektetve a forgalom legfiatalabb résztvevőire.
Az eseményen Kepe Manfred, a lendvai rendőrállomás parancsnokhelyettese azt nyilatkozta, hogy a Márton-napi hét keretében november 6-a és 12-e között a rendőrség szigorított közúti ellenőrzést végzett az autósok körében, és elsősorban az ittas vezetőket kívánták kiszűrni. Elmondása szerint az idei ellenőrzés is az elmúlt év tapasztalatait tükrözte: ittas vezetőket a nap minden időszakában fogtak, de a balesetek leggyakrabbak délután, illetve este történnek. Pénteken délelőtt Lendván viszont minden ellenőrzött járművezetőnél a szonda 0,0-ás alkoholszintet mutatott.
A helyszínen a lendvai és a lenti rendőrállomások közötti több éves együttműködés keretében, a tapasztalatcsere érdekében egy lenti rendőr is jelen volt.
MCSi Design