kele
perec1
garas1
62. évfolyam
20. szám
Lendva 
2018. 05. 17.
kiscim2018

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteki szlovéniai látogatása során először Lendván állt meg, ahol a ...

A június 3-i előrehozott szlovéniai országgyűlési választásokon a magyar nemzetiségi képviselői tisztségért két jelölt, ...

A múlt héten Göncz László nemzetiségi parlamenti képviselő a lemondásban lévő Miro Cerar kormányfőhöz, illetve Liljana ...

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Tanácsa hétfői ülésén elfogadta a magyar nemzetiségi ...

Orbán Viktor Lendván
Öt kérdés a nemzetiségi képviselőjelölteknek
Göncz a kormányfőhöz fordult, erre készülnek a nemzetiségi elnökök is
Májusban megjelenik az első pályázat a szlovén gazdaságfejlesztési alapból
 

Hat új szoba, felvonó és lépcsőház a szépkorúaknál

ipo4917A Lendvai Idősebb Polgárok Otthonában pénteken hivatalosan átadták az új épületszárnyat, amelynek építése múlt év novemberében kezdődött. A beruházással az épület két szintjén összesen hat szobát alakítottak ki saját fürdőszobával és két társalgóval, emellett felvonó és lépcsőház is épült a 310 négyzetméter alapterületű új részlegben. Amint Špilak Franc igazgató elmondta, a beruházással az otthon kapacitása nem növekedett, továbbra is 172 az otthon lakóinak száma.
Az új helyiségekkel és az átszervezéssel ideiglenes elszállásolásra, valamint a nappali gondozásra szoruló személyek elhelyezésére nyílt jobb lehetőség. A négy kétágyas és kettő egyágyas új szobába a tíz lakó a megnyitóra már beköltözött.
A háromszázezer euró értékű beruházás költségeit az otthon fedezte, a kivitelező pedig a belatinci Dolinka építkezési vállalat volt.
MCSi Design