kiscim1718
 

Eredmények a környezeti kérdésekben is

sajtolendva5017Balažek Anton, Lendva Község polgármestere hétfőn tartotta évzáró sajtótájékoztatóját, melyen jelen voltak Gjerkeš Stanislav és Horváth Ferenc alpolgármesterek, valamint a községi igazgatóság új titkára, Furlan Matej is.
A polgármester véleménye szerint a községi igazgatóság eredményesen végezte munkáját. A 2017-es évben kiemelkedő eredményeket tud felmutatni a gazdaság, a cégek növekedtek és bővítették a foglalkoztatást, így a 24 százalékos munkanélküliség 17 százalékra csökkent. Az ipari zóna jó feltételeket biztosít a vállalkozók számára. A gazdaság már munkaerőhiánnyal szembesül, ezért vissza kellene fordítani a munkaerő elvándorlását. A község a turizmus terén is sikereket ért el, s a polgármester reméli, hogy a környék a legnagyobb mértékben ki tudta használni ezt. Mint Balažek fogalmazott, nagy kihívásokat jelentettek a környezeti kérdések (biogázerőmű, Kopica-patak), ezen ügyek rendezése az állammal, főleg akkor, ha tudjuk, hogy a környezeti engedélyek megszerzésében a község nem minősül érintett félnek. A jövő év elsőbbséget élvező céljai a katasztrófavédelmi központ kialakítása, a sportban a többi sportág fejlesztése mellett a labdarúgó-akadémia létrehozása, valamint az Európa Kulturális Fővárosa cím megszerzése érdekében az infrastruktúra és a tartalmi rész meghatározása.
Gjerkeš Stanislav alpolgármester a jól működő vízvezeték-hálózatot és a vízellátást, a földcsuszamlásnak kitett terület szanálását emelte ki. Elmondta továbbá, hogy a tervezett üvegházakkal kapcsolatos eljárás folyik, jelenleg a beruházás környezetvédelmi hatástanulmánya készül, amely a jövő év elején közszemlére kerül.
MCSi Design