kiscim1718
 

Gólyaszobor Kardinar Marjannak

marjan51170A Muravidéki Turisztikai Szövetség (MTSz) 22. éves közgyűlésén hagyományosan kiosztotta a Gólya-díjat a 2017-ben kiemelkedő tevékenységet végző egyéneknek, egyesületeknek, akik túlnyomórészt önkéntesen kapcsolódnak be az idegenforgalmi munkába. Az elismeréseket Kolenc Barbara, az MTSz és Misja Peter, a Szlovén Turisztikai Szövetség elnökei osztották ki.
Az MTSz legrangosabb elismerését, a gólyaszobrocskát idén Kardinar Marjan, a Dobronaki Turistaegylet elnöke kapta, mivel a dobronaki polgármester már hosszú ideje dolgozik a turizmus szereplőinek összekapcsolásán. A tenni akarása sosem lankad, újabb kihívásokat talál – áll a méltatásban –, ezek megoldásába bátran és odaadással kezd bele. Az akadályokra mint új kihívásokra tekint, s komoly érdemei vannak a Muravidék egyik legfelismerhetőbb turisztikai helyszíne, a Bakonaki-tó sikerében. Aktív szerepet vállal a helyi turisztikai egyesületben, a muravidéki és a szlovéniai idegenforgalmi szövetségben... – olvasható az indoklásban.
Az MTSz plakettben részesítette a Mala Nedelja-i Bioterme termálfürdőt, az Eko Marjetica védjegy első muravidéki tulajdonosát. Plakettet kapott Szepessy Nikolaj, ezzel elismerve a helytörténeti és kulturális örökség kutatásában végzett tevékenységét.
A muravidéki turisztikai dolgozók közgyűlése külön elismeréssel köszönte meg a muraszombati Diana szálló kollektívájának az 50 éves idegenforgalmi tevékenykedését.
Kolenc Barbara, az MTSz elnöke minden tagnak, főleg az önkénteseknek köszönetet mondott odaadó és önfeláldozó munkájukért, de szükségesnek vélte, hogy ezért tágabb társadalmi elismerést is kapjanak. A jubilálókat és azokat, akik munkásságukkal átlagon felül teljesítettek, az MTSz arany- és ezüstelismerésekben részesítette.
MCSi Design