kiscim1718
 

Új igazgató a területi könyvtárban

sek skafarA Muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtár igazgatói munkahelyének betöltésére kiírt pályázat lejárta után, októberben az intézet tanácsa a jelöltek közül Šek Škafar Klaudija kinevezését támogatta. A döntés már akkor meglepetést okozott, főleg a társfinanszírozó községek körében, amelyeket a kérdésben véleményezési jog illet meg.
Véleményük szerint az igazgatói poszton az eddig tanúsított jó teljesítmény alapján az eddigi vezetőnek, Horvat Jasnának kellett volna maradnia, sikerült ugyanis stabilizálnia a könyvtár helyzetét. Néhány, a kérdésben érintett község levelet intézett Muraszombat Községhez, amelynek személyi kérdésekkel foglalkozó bizottsága nem nyilvánított véleményt a jelöltről, s ennek hiánya a törvény értelmében az eljárásban pozitív véleményt jelent. A községnek pedig fenntartásai vannak Horvat Jasna 2015-ös intézkedésével, a kintlévőség, azaz a községek mintegy 170 ezer eurós tartozásának leírásával.
A Területi és Tanulmányi Könyvtár intézet tanácsa hétfői ülésén öt támogatói és négy ellenszavazattal megerősítette Šek Škafar Klaudija kinevezését, akinek ötéves megbízatása 2018. január 1-jével indul. Šek Škafar Klaudija eddig a Saubermacher Komunala értékesítési osztályának vezetője volt.
MCSi Design