kiscim1718
 

A toronynak még nincs új üzemeltetője

torony0218A Vinárium kilátótorony jelenlegi üzemeltetője a Lendva Várja Önt Turisztikai Szövetség, de a feladatokat csak addig látja el, amíg nem választanak új (társ)üzemeltetőt. Ennek érdekében Lendva Község 2017. október 3-án közbeszerzési felhívást jelentetett meg a honlapján, a közbeszerzések portálján és az EU 2017/S 190-389337 Hivatalos Közlönyében. A kiírásra november 6-ig lehetett jelentkezni.
Lendva Község a pályázatban foglalt feladatokra a megbízást hároméves időszakra írta ki, a tárgyát pedig két csoportra osztotta. Az A csoport a kilátótorony üzemeltetésére, a B csoport pedig a marketingtevékenységre, a kínálat fejlesztésére és az értékesítésre vonatkozik. Vélhetően azért, mert az elmúlt évek során kiütközött a B csoportba sorolt tevékenységek hiánya.
Az ügy fontossága miatt talán elvárható lett volna a közbeszerzés lezárása után a rövid időn belüli döntéshozatal. Ez azonban még több mint két hónappal a határidő lejárta után sem született meg egyik feladatkörben sem. Ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel Lendva Községhez fordultunk, a lapunknak adott hivatalos tájékoztatóban az áll, hogy a közbeszerzési folyamat még nem zárult le, ezért a község nem ad válaszokat a feltett kérdésekre. A község minden fontos dokumentumot a közbeszerzési törvénnyel összhangban a közbeszerzések portálján jelentet meg. A folyamat várhatóan januárban fejeződik be, az eredmények ezt követően közzéteszik – kaptuk a tájékoztatást.
Nem hivatalos forrásból azonban megtudtuk, hogy a kiírás iránt volt érdeklődés, a marketingfeladatok ellátására több, mint az üzemeltetésre, amelyre állítólag csak egy jelentkező volt, mégpedig az eddigi üzemeltető.
MCSi Design