kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018

A muravidéki magyar szavalóverseny az általános iskolások és középiskolás diákok számára – melyet az idén is ...

Egy új tanácstag bekerülését kivéve változatlan a Hodos Község Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának ...

Szombaton a Hagyományok Háza (Budai Vigadó) adott otthont a Muravidékről érkező fellépőknek, hogy az ünnepváró adventi ...

A múlt héten megtartotta alakuló ülését Dobronak Község Tanácsa, amelyen megerősítették a 11 tanácstag és Kardinar ...

Szóljon a vers!
Egy új tanácstag, Roman Silvija maradt az elnök
Közösségünk megerősödve lépett a 21. századba
Eredményes és konstruktív munkát remél a polgármester
 

„A hodosi tűzoltóegylet erős, képes lesz a megújulásra is”

dancs0918A Hodosi Önkéntes Tűzoltóegylet februári tisztújító közgyűlésén Könye Vesna elnök mandátuma lejártával új elnököt választottak a tagok. Dajč Milan vette át az elnöki posztot, aki lapunknak az egylet jelenlegi helyzetéről és a 2018-as tervekről számolt be.
- A Hodosi ÖTE mintegy 75 tagot számlál. A teljes létszámból tíz veterán tagunk van, illetve öttagú pionír- és héttagú ifjúsági csoportot nevel az egyesület. A fennmaradó létszám 23 operatív tagból, illetve aktív és nem aktív tagokból tevődik össze. Az egylet pénzügyileg stabil, a 2017-es évet több mint 8.000 euróval kezdtük, majd ehhez jött hozzá az a 7.000 euró bevétel, melyet különböző források biztosítottak. A költségvetésünk kiadási oldalán mintegy 5.000 euró szerepelt – 3.000 euró felszerelésre és 2.000 euró egyéb kiadás. A 2018-as évre valamivel több mint 10.000 eurót hoztunk át. Idén is hasonló bevételekre számítunk – mutatta be Dajč Milan az egyletet és vázolta fel a tavalyi költségvetést nagy vonalakban. Az éves munkáról, tevékenységekről, eseményekről szintén szólt az új elnök. Elmondta, hogy a tagok számos tűzoltóversenyen és gyakorlaton részt vettek, köztük a községin, majd Domonkosfán, Korovcin – ahol a női csapat 1. helyezést ért el –, illetve Motovilcin és Kerkáskápolnán. Megvalósult továbbá a tűzoltószemle, a községi tűzoltó-szövetség szervezésében pedig a tűzvédelmi hónap keretében a tűzvédelmi gyakorlaton is részt vettek. Az egylet tagjai ezen kívül segítséget nyújtottak a Hodoson megrendezett EHO Podpornica kivitelezésénél és Eőry Ernő emléktábljának avatásánál is. De számos ünnepélyen, évfordulón is képviselték a településüket, többek közt a 90 éves dolinci tűzoltóegylet ünnepélyén, a 135 éves őriszentpéteri egylet ünnepélyén, a villachi tűzoltóolimpián és a cserencsóci tűzoltó-szövetség szervezésében a generációk közti találkozón. Arra a kérdésre, hogy új elnökként milyen tervekkel néz a 2018-as év elé, így nyilatkozott: – Véleményem szerint az egyesületünk erős maggal rendelkezik, ami jó alapot biztosít a jövőre nézve. Bízom abban, hogy képesek leszünk megújulni és új tagokat toborozni. Ami a 2018-as terveket illeti, már nekikezdtünk a továbbképzési hiányosságok rendezésének és a garázs leltározásának. A tervek szerint különféle beruházásokat is szeretnénk megvalósítani, de konkrétumokról majd a jövőben tudok többet mondani – zárta gondolatait.
MCSi Design