kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018

A muravidéki magyar szavalóverseny az általános iskolások és középiskolás diákok számára – melyet az idén is ...

Egy új tanácstag bekerülését kivéve változatlan a Hodos Község Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának ...

Szombaton a Hagyományok Háza (Budai Vigadó) adott otthont a Muravidékről érkező fellépőknek, hogy az ünnepváró adventi ...

A múlt héten megtartotta alakuló ülését Dobronak Község Tanácsa, amelyen megerősítették a 11 tanácstag és Kardinar ...

Szóljon a vers!
Egy új tanácstag, Roman Silvija maradt az elnök
Közösségünk megerősödve lépett a 21. századba
Eredményes és konstruktív munkát remél a polgármester
 

Már nem feltétel a vezetői tapasztalat

lekozs10182Lendva Község 3. rendkívüli ülésén egyhangúlag elfogadták a tanácstagok a Lendvai Galéria-Múzeum Közintézet megalapításáról szóló rendelet 12. cikkelyének módosítását, így törölte a vezetői tapasztalatot a pályázati feltételek közül. A Lendvai Óvoda esetében programjának kiegészítése után Hozjan Tina igazgatójelöltet támogatja a tanács.
A Galéria-Múzeumról szóló rendelet 12. cikkelye rendelkezik az intézet igazgatói munkaköre betöltésének feltételeiről. Ennek értelmében ehhez eddig legalább öt év munkatapasztalat volt szükséges, ebből legkevesebb három év vezetői beosztásban. Lendva Község, az intézmény alapítója úgy ítélte meg, hogy ez a kritérium túl szigorú, így korlátozza a fiatal szakemberek esélyeit az intézet igazgatói munkahelyének betöltésénél. Lendva Község Tanácsa egyhangú döntéssel úgy módosította a szóban forgó szakaszt, hogy törölte a vezetői tapasztalatok szükségességét. A módosítással egyetértett a Galéria-Múzeum társalapítója, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség is.
lekozs10181A Horváth Ferenc alpolgármester által vezetett rendkívüli ülésen a tanács élénk vita után úgy döntött, hogy a Lendvai Óvoda igazgatójának kinevezésénél Hozjan Tina jelöltet (az eddigi igazgatót) támogatja. A véleményt az intézmény tanácsához, a kiírás lebonyolítójához továbbítják. A januárban kiírt munkahelyre két jelölt – Hozjan Tina és Lebar Romana – nyújtott be pályázatot. A községi mandátumvizsgáló, kinevezési és választási bizottság megállapította, hogy mindkét jelölt megfelel a feltételeknek. A községi tanács véleményét az eljárási folyamat keretében az óvoda tanácsa kérte. Ennek kinyilvánítása előtt azonban Lendva Község mint alapító úgy döntött, hogy néhány kérdésben még kiegészítést kér mindkét jelölttől. A kiegészítések alapján a mandátumvizsgáló bizottság olyan javaslatot tett, mely szerint a kinevezésnél Hozjan Tina jelöltet részesítse előnyben a községi tanács.
Az eljárás módját határozottan kifogásolta Koncut Ivan tanácstag, aki tudni szerette volna, ki rendelte el a beérkezett dokumentáció kibővítését. Erre ugyan nem kapott választ, de ismertették a hivatali levél tartalmát, amit az aláírásával Balažek Anton polgármester is ellátott. Koncut véleménye szerint a hiánypótlás beavatkozást jelentett a mandátumvizsgáló bizottság munkájába. Megjegyezte még, hogy az, aki már igazgatói tisztséget tölt be, nagyobb rálátással rendelkezik a kért témakörökről, mint az, akinek nincs ilyen tapasztalata. Koncut a szavazásnál tartózkodott.
MCSi Design