kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018

A muravidéki magyar szavalóverseny az általános iskolások és középiskolás diákok számára – melyet az idén is ...

Egy új tanácstag bekerülését kivéve változatlan a Hodos Község Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának ...

Szombaton a Hagyományok Háza (Budai Vigadó) adott otthont a Muravidékről érkező fellépőknek, hogy az ünnepváró adventi ...

A múlt héten megtartotta alakuló ülését Dobronak Község Tanácsa, amelyen megerősítették a 11 tanácstag és Kardinar ...

Szóljon a vers!
Egy új tanácstag, Roman Silvija maradt az elnök
Közösségünk megerősödve lépett a 21. századba
Eredményes és konstruktív munkát remél a polgármester
 

A nőnap Domonkosfán ma is teltházas esemény

domonk nonap1018A Domonkosfai Kispályás Labdarúgóklub mára hagyományt teremtett az évente megtartott nőnapi rendezvénnyel. A szombat esti teltházas eseményen színes kultúrműsort, zenét, tombolát, egész családokat megszólító programot kínáltak. A hölgyeknek pedig egy-egy szál virággal is kedveskedtek.
A domonkosfai nőnapi műsor első fellépője és a jó hangulat megalapozója az Il Divji férfi vokálegyüttes volt. Az ismerős dallamokkal mindjárt belopták magukat a női szívekbe. A helyi kisiskolások és óvodások elmaradhatatlan fellépői a domonkosfai ünnepélyeknek, ezúttal énekkel, tánccal szólították meg az édesanyákat, akiknek szereplésük végén egy-egy tavaszi virágot is átadtak. A helyi Petőfi Sándor ME énekkara a gyerekekkel lépett színpadra, közös dallal kedveskedve a közönségnek. A folytatásban a péterhegyi művelődési egyesület mutatkozott be. Színjátszócsoportjuk egy rövidke komikus népi jelenetet adott elő, majd szlovén néptáncot jártak. A črešnjevci Peter Dajnko művelődési egyesület tamburacsoportja kellemes dallamokat hozott, majd a kultúrműsort az Il Divji csoport újbóli fellépése zárta, akik a folytatásban is gondoskodtak a jó hangulatról.
Az este megvendégeléssel, társalgással zárult. A rendezvényre a sali községből, illetve a környező településekről is érkeztek vendégek. A rendezvény ideje alatt a helyi hímzőasszonyok kiállítása is megtekinthető volt.
MCSi Design