kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról – Hogyan születnek a csillagok?, Kolibri Kiadó, 2017

Róbert Farkaš: ...

Április 17-ig tekinthető meg a Bánffy Központ kiállítótermében Lovászi Tóth Józsefnek, Gálics István grafikus ...

A lendvai Várgalériában március 6-án megnyílt a 2020-as év nagy kiállítása: a híres olasz mester, Giorgio de Chirico ...

Múlt pénteken Muraszombatban, a regionális és tanulmányi könyvtárban mutatták be a tavaly ősszel elkészült ...

A vég nélküli kérdések könyve
Ott folytatja, ahol Gálics abbahagyta
Giorgio de Chirico kiállítása Lendván
Bemutatták a magyar–szlovén nagyszótárt  
 

Kilakoltatja a magyar könyvesboltot a váradi palotában létesítendő Magyar Házból az RMDSZ alapítványa

Költöznie kell a nagyváradi Sonnenfeld-palotában létesítendő Magyar Házból egy magyar könyvesboltnak. Miközben a tulajdonos szerint korábban az RMDSZ-közeli Iskola Alapítvány ígéretet tett arra, hogy maradhatnak, Nagy Zoltán Levente alapítványi igazgató úgy véli, „jó és kompromisszumos megoldások” születtek a volt és leendő bérlőket illetően.

(www.kronikaonline.ro, 2020.1.30.)    

Kötelezővé tenné az RMDSZ a nyelvi sokszínűség megjelenítését az iskolákban

Olyan törvénytervezetet dolgozott ki az RMDSZ, mely szerint a vegyes tannyelvű iskolák vezetőségi összetételének kötelező módon tükröznie kell az adott település etnikai arányát, a diákok anyanyelvének a belső feliratokon is meg kell jelennie, ugyanakkor szabályoznák a szórványban működő kisebbségi osztályok hovatartozását is. Az etnikai arányok iskolai tiszteletben tartása az egyik célja annak a törvénymódosításnak, amelyet az RMDSZ nyújtott be a szenátusban. Az oktatásügyi szakbizottság pozitív elbírálása után a szövetség a kedvező pillanatot várja, hogy a plénum napirendjére tűzze.

(www.kronikaonline.ro, 2020.1.30.)    

Kopácsi párlat is került a „magyarok pálinkájába”

Kovács Sándor főzdéjéből többféle gyümölcsből készült, minőségi nedű kerül ki. Az Economica Hungarica ajánlására 2019-ben szilvapálinkájával részt vett a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkája programon is. A 2018-ban életre hívott kezdeményezés a magyar nemzet részeinek összetartozását fejezi ki, és célja, hogy tudatosítsa a pálinkának mint hungarikumnak a fontosságát.

(www.kepesujsag.com, 2020.1.30.)

Huszonévesektől a száz felé közelítőkig: éves kiállítására készül a Barabás Miklós Céh kolozsvári csoportja

Február 6-án, csütörtökön nyílik a Kolozsvári Művészeti Múzeum időszaki kiállítótermeiben a Barabás Miklós Céh kolozsvári csoportjának éves kiállítása. A mintegy 200 tagot számláló, 91 éves múlttal rendelkező országos szakmai szervezet, a romániai magyar hivatásos képzőművészeket tömörítő Barabás Miklós Céh negyedik alkalommal szerepel csoportos kiállítással a Bánffy-palotában. A szervezők közleménye szerint akárcsak az előző esztendőben, idén is a céh legnépesebb, kolozsvári csoportja villantja fel éves művészi termésének színe-javát, lehetőséget teremtve ugyanakkor a többi régióbeli művészeknek is a bemutatkozásra.

(www.maszol.ro, 2020.1.31.)

Komáromi selyés sikerek az anyanyelvi versenyeken

A komáromi Selye János Gimnázium diákjai sikerrel szerepeltek az Implom József Helyesírási Verseny nyitrai országos fordulóján és az „Anyanyelvi játékok – játékos anyanyelv” elnevezésű verseny dunaszerdahelyi fordulóján. Megtiszteltetésnek tartották, hogy Felvidék képviselőiként juthattak be a Kárpát-medencei döntőbe. Magyar fiatalokként, fontosnak tartják anyanyelvük ápolását.

(www.bumm.sk, 2020.1.31.)

Kövér: a külhoni magyarok támogatása az egységes Kárpát-medence fejlődését is elősegíti

A külhoni magyar közösségek és vállalkozók támogatása nem csupán magyar érdekeket szolgál, hanem az egységes Kárpát-medence fejlődését is elősegíti – mondta Kövér László házelnök. Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a külhoni magyar közösségek megőrzéséhez a magyar intézményrendszer megtartásán túl abban is segítséget kell nyújtani, hogy a magyarlakta térségek a fiatal generációk számára is élhető hellyé váljanak, azaz legyen munkahely, óvoda, magyar támogató szakmai környezet, közösségi lehetőségek.

(www.karpatalja.ma, 2020.2.1.)

Újvidék napját ünnepelték

Újvidék napját a VMSZ városi szervezete pénteken este ünnepelte. Első ízben adtak át Újvidék Magyar Kiválósági díjat két olyan fiatalnak, akik kimagasló eredményeikkel hírül viszik a város nevét. Elismerésben részesült Hipik Tibor gimnazista és Sulc Krisztián vízilabdázó. Az újvidéki ünnepségen a városi magyar fiatalok tenni akarása jutott kifejezésre.

(www.pannonrtv.com, 2020.2.1.)

Mennyi az annyi, azaz hol tartanak a felvidéki magyar iskolák?

Az oktatási minisztérium égisze alatt működő Tudományos és Műszaki Információs Központ az év első heteiben hozta nyilvánosságra a 2019/20-as tanévre vonatkozó adatainak halmazát. Ezeket áttanulmányozva a felvidéki magyar iskolák és oktatás helyzete is kirajzolódik. Fodor Attila, a Comenius Pedagógiai Intézet vezetője a napokban összesítette a tanintézményeinkre vonatkozó adatokat. Az adatokkal kapcsolatban kifejtette: hatalmas adathalmazt ad közre az intézet, ugyanakkor a nemzetiségi oktatásról nincs adatbázis. Csupán szűréssel érhetők el a magyarokra vonatkozó adatok, ez a bázis legnagyobb hátránya – magyarázta az igazgató.

(www.karpatalja.ma, 2020.2.3.)

A vajdasági falu, ahova költöznek a családok

Hajdújárás egy magyar település Szabadka közelében, s egyre gyakrabban választják otthonuknak a letelepedni vágyó családok. A városnak és Palicsnak, mint a dinamikusan fejlődő turisztikai központnak közelsége, az autópálya, az államhatár, az egyre nagyobb számú beruházás, mind-mind ahhoz járul hozzá, hogy Hajdújárást egyre gyakrabban választják otthonuknak a letelepedni vágyó családok.

(www.pannonrtv.com, 2020.2.4.)

Ismét Csíkszeredában vendégszerepel a Kolozsvári Magyar Opera

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megszervezik a Székelyföldi Operahetet Csíkszeredában. A júniusi rendezvénysorozaton a tavalyhoz hasonlóan négy alkotást láthat majd a közönség, közöttük olyan neves műveket, mint Erkel Ferenc Hunyadi László című operája vagy Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettje. A Székelyföldi Operahét első, tavalyi kiadásakor a szervezők arról beszéltek, hogy reményeik szerint a hiánypótló kulturális esemény egy hosszútávú együttműködés első állomása lesz. Úgy tűnik, ezt az elképzelést sikerült megvalósítani.

(www.szekelyhon.ro, 2020.2.5.)

Ipari parkot létesítenének Csíkcsicsó határában

Közös ipari park létrehozásáról állapodtak meg nemrég Madéfalva, Csíkcsicsó, Csíkszereda, valamint Hargita Megye Tanácsának elöljárói. A cél érdekében a madéfalvi közbirtokosság már megvásárolt egy tízhektáros területet Csíkcsicsó és Madéfalva határában. A következő lépés a megfelelő infrastruktúra kiépítése, illetve a működtetéshez szükséges közös cég megalapítása.

(www.szekelyhon.ro, 2020.2.5.)

Gyalakuta vagy Gyulakuta?

A helyiek, de főként az átutazók nagy meglepetésére az eddigi Gyulakuta megnevezés helyett az új helységnévtáblára Gyalakuta került fel. Az útügy egy érvényes kormányrendeletre hivatkozva íratta fel a régi elnevezést. A község vezetőségének most döntenie kell: marad a régies megnevezés, vagy a több mint száz éve használt Gyulakuta kerül vissza.

(www.szekelyhon.ro, 2020.2.5.)

Trianont követően a határon túli magyarságnak rendkívül megerősödött az életösztöne

Ezúttal is sikeresen szervezte meg a Rákóczi Szövetség a Középiskolás Vezetői Fórumát. A háromnapos rendezvény részvevői szombaton, február 1-jén közös élőképet, flashmobot mutattak be a budapesti Kossuth téren a nemzeti összetartozás éve alkalmából. A hétvégi rendezvény programjába 550 diák kapcsolódott be, annak a 300 Kárpát-medencei iskolának a képviseletében, ahol a szövetségnek középiskolai szervezetei működnek. A Középiskolás Vezetői Fórum azzal a céllal valósult meg, hogy a diákok megvitassák a szövetség idei ifjúsági programjait és pályázati lehetőségeit.

(www.karpatalja.ma, 2020.2.5.)

 

 

Információs kalandpark nyílt Rozsnyón

Rendhagyó módon lehet felfedezni a gömöri régió szépségeit a szerdán (december 11.), a rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár (GK PD) területén megnyílt információs kalandparkban. Tatjana Bachňáková, a könyvár munkatársa elmondta, oktatási és szórakoztató programok szervezésére is lehetőség lesz a parkban. A Terra Incognita program keretében 20 ezer eurót kapott a város Kassa megyétől a projekt megvalósítására. A támogatásnak köszönhetően padokat helyeztek el, gyalogösvényt alakítottak ki és interaktív információs táblákat helyeztek el a területen.

(www.bumm.sk, 2019.12.12.)

Nyugat-szlavóniai magyar egyesületeink év végi programjai

Karácsonyi kézműves foglalkozásokat, kultúrműsorokat, Mikulás-várást rendeztek nyugat-szlavóniai egyesületeink Daruváron és Trojeglaván is. November 30-án a Daruvári Magyarok Közösségében adventi foglalkozásra került sor, melyen adventi koszorúkat, ajtódíszeket és egyéb karácsonyi díszeket készítettek. A foglalkozást Sabo Aleksandra, Sić Melita és Tóth Rebeka Petőfi-ösztöndíjas tartották. Az összejövetelen gyerekek és felnőttek is részt vettek.

(www.kepesujsag.com, 2019.12.12.)

Magyar est Darázson

Négy évvel ezelőtt rendezték meg először a magyar hagyományok szemléjét Darázson, melynek keretében kiállították a helyi asszonyok által készített kézimunkákat, a kultúrműsorban pedig magyar tánccsoportok és kórusok szerepeltek. Ennek a rendezvénynek a folytatása a darázsi magyar est, amelyre múlt szombaton került sor a helyi kultúrotthonban. A pár évvel ezelőtt indított rendezvénnyel az volt a cél, hogy néptánccal és népzenével járjanak kedvében a magyar kultúra iránt érdeklődőknek.

(www.kepesujsag.com, 2019.12.12.)

Magyar-horvát kulturális együttműködésről szóló megállapodást írtak alá

A magyar-horvát kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzéséről tárgyalt Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere hétfőn Zágrábban Nina Obuljen Koržinek horvát művelődési miniszterrel, ezt követően pedig aláírták a magyar-horvát kulturális együttműködésről szóló megállapodást. Kásler Miklós a közös sajtótájékoztatón elmondta: a horvát miniszterrel megállapították, hogy a kétoldalú kulturális kapcsolatok az utóbbi időben rendkívül dinamikusan fejlődtek az előadó-művészet, az örökségvédelem területén, a nemzetiségi oktatási kérdésekben és annak a kulturális vonatkozásaiban is.

(www.kepesujsag.com, 2019.12.12.)

Nacsa: a kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője pénteken az MTI-nek annak kapcsán, hogy rászoruló családoknak és a helyi iskolában tanuló gyermekeknek vitt adományt és ajándékcsomagokat Tiszakeresztúrra, valamint találkozott a helyi magyarság képviselőivel. Nacsa Lőrinc elmondta: a látogatással azt szeretnék üzenni, hogy a kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra. Ahogy eddig, továbbra is minden nemzetközi fórumon felszólalnak az ottani magyarság jogfosztása ellen.

(www.karpatalja.ma, 2019.12.13.)

Felavatták a temesvári Új Ezredév Református Központ templomépületet

Temesváron az 1989-es forradalom kirobbanása harmincadik évfordulóján vasárnap este felavatták a Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ templomépületét. A huszonegy éve elkezdett építkezés a magyar állam 2017-ben nyújtott támogatása révén kapott lendületet. A központ felépítéséhez a gyülekezet két alkalommal nyert félmillió eurós EU-s pályázatot. A templomavató hálaadó istentiszteleten Tőkés László hirdette az igét.

(www.maszol.ro, 2019.12.16.)

Bővítenék a román-magyar katonai együttműködést

Nicola Ciucă román védelmi miniszter Zákonyi Botond bukaresti magyar nagykövettel egyeztetett a kétoldalú, regionális, NATO-n és Európai Unión belüli katonai együttműködés bővítéséről - tájékoztat a védelmi minisztérium pénteki közleménye. A dokumentum szerint a román honvédelmi miniszter megköszönte a nagykövetnek Magyarország hozzájárulását a NATO keleti szárnya biztonságának megerősítéséhez azáltal, hogy a magyar katonák részt vesznek a Románia területén működő parancsnoki és ellenőrzési struktúrákban.

(www.maszol.ro, 2019.12.16.)

Tizenkét év után újra volt magyar est Kácsfaluban

A Kácsfalusi járás magyar kisebbségi önkormányzatának a szervezésében 12 év után újra volt magyar est Kácsfaluban. A járásban élő magyarok aránya ismét elérte a 3%-ot, ezért idén újból joguk lett kisebbségi önkormányzatot alakítani és ennek örömére szervezték meg a kácsfalusi magyar estet, mely azelőtt hagyomány volt a faluban.

(www.kepesujsag.com, 2019.12.16.)

Szabadkai tamburások koncerteztek Csókán

Teltház előtt lépett színpadra a Szabadkai Zeneiskola tamburazenekara kedd este Csókán. A Művelődési Ház pódiumán szerb, horvát és magyar nyelvű karácsonyi dalok is felcsendültek. A főleg általános iskolás növendékekből álló zenekar első alkalommal lépett színpadra Csókán. Repertoárjukkal igyekeztek minden nemzeti közösség számára kedveskedni. A Szabadkai Zeneiskola növendékei már visszatérő vendégek a bánáti községben. A közel másfél órás koncertet vastapssal köszönte meg a csókai közönség.

(www.pannonrtv.com, 2019.12.18.)

Szijjártó: A magyar közösségek Szerbiában élvezhetik a legtöbb jogot

Magyarország szomszédos országai közül a magyar közösségek Szerbiában élvezhetik a legtöbb jogot - jelentette ki Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden felszólalt az ENSZ-közgyűlésben az őslakos nyelvek nemzetközi évének lezárása alkalmából tartott magas szintű rendezvényen. A politikus kifejtette, hogy a vajdasági magyar közösséget bevonják a szerbiai döntéshozatalba is, sőt a két ország közötti kapcsolatok erőforrásának tartják. Negatív példának Ukrajnát emelte ki a magyar tárcavezető.

(www.pannonrtv.com, 2019.12.18.)

Sepsiszentgyörgyi származású nyolcéves rajzával ünnepel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Általános iskolásoknak szóló rajzpályázat útján választotta ki karácsonyi képeslapjának illusztrációját a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A nyertes a nyolc éves sepsiszentgyörgyi származású, Budapesten élő Gábos Nóra rajza lett. A rajzpályázatra beérkezett alkotások közül közönségszavazat alapján került ki az öt legnépszerűbb, ezek közül pedig szakmai zsűri választotta ki azt, amelyik az üdvözlőlapra került. A beküldött karácsonyi rajzokat az együttes Facebook-oldalán osztotta meg.

(www.maszol.ro, 2019.12.18.)

Földrengés volt a szerb-román-magyar határ közelében

A Richter-skála szerinti 3,3-os erősségű földrengést mértek kedden hajnali 2 óra 28 perckor Szerbiában, a szerb-román-magyar határ közelében - jelenti honlapján az országos földfizikai intézet (INFP). A földrengés 18 kilométeres mélységben következett be, Temesvártól 60, Szegedtől 62, Újvidéktől 71, Aradtól 84 kilométerre. Az idei év legerősebb földrengése május 18-án történt Suceava megyében, és 4,7-es erősségű volt. 2018. október 28-án Buzău megyében egy 5,8-as erősségű földmozgást észleltek, amelyet Székelyföldön is érezni lehetetett.

(www.maszol.ro, 2019.12.18.)

A HMDK mindent megtesz a kis közösségekben élő magyarokért

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége harmadik éve szervez többnapos szórványkonferenciát Omišban, amelyen a kisközösségekben működő szervezeteinek képviselői, valamint az ernyőszervezet munkatársai vesznek részt. A szórványmagyarsághoz tartozók az utolsó bástyái a magyar nemzeti öntudat és kultúra megmaradásának, ezért a HMDK mindenben támogatja őket.

(www.kepesujsag.com, 2019.7.31.)

A kisebbségi önkormányzatok vezetőit fogadta a magyar főkonzul

Magyarország eszéki főkonzulátusa július 16-án ünnepi fogadást adott az országban működő magyar kisebbségi önkormányzatok elnökei számára. A május 5-én lezajlott kisebbségi önkormányzati választásokat követően sorra alakultak meg az országban a magyar kisebbségi önkormányzatok.  A testületek vezetői számára Magyarország eszéki főkonzulátusa nemrég egy fogadást adott, melyen azon túl, hogy a tisztségviselők megismerhették a főkonzulátus munkáját és felépítését, lehetőségük nyílt az egymás közti tapasztalatcserére és az esetlegesen felmerült problémák megvitatására is.

(www.kepesujsag.com, 2019.8.1.)

Könyvadomány a horvátországi magyarságnak

Július elején Magyarország eszéki főkonzulja, De Blasio Antonio úr elsőként az eszéki magyar iskolaközpont könyvtárának adta át Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című kötetsorozatát. A példátlan eszmei értéket képviselő sorozatot Andócsi János, a tanintézmény igazgatója és Dorkić Diana könyvtáros vették át. Magyarország kormánya reprint kiadásban jelentette meg a Borovszkyként ismert nagylélegzetű monográfiasorozatot azzal a céllal, hogy a külhoni magyar közintézményeknek, oktatási és tudományos szervezeteknek, könyvtáraknak, múzeumoknak eljuttatott példányok történelmi ismeretforrásul és identitáserősítésül szolgáljanak.

(www.kepesujsag.com, 2019.8.1.)

Augusztusra időzítik át a nagyváradi Magyar Kulturális Napokat

Virágkarnevál, Havasi koncert-show és Magyar Kulturális Napok – több, a magyar közösségre figyelő eseményt is szerveznek augusztusban Nagyváradon. Az elmúlt években szeptemberben megtartott Magyar Kulturális Napokat augusztusra tették át, mondta Mihai Jurca, a Visit Oradea vezetője, Zatykó Gyula, Ilie Bolojan polgármester magyarságügyi tanácsadója pedig hozzátette: ezután ezt az eseményt mindig az augusztus 21-ével kezdődő héten tartják majd meg. A nagyváradiak majd megnézhetik az öt virágkocsit, ezeket augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén a Debreceni Virágkarneválon mutatják be.

(www.maszol.ro, 2019.8.1.)

Vinkovcei városnap magyar részvétellel

Vinkovce város napja június 20-án van, az idein a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület is részt vett kézimunka-kiállítással, és az egyesület kórusa is bemutatkozott. A vinkovcei városnap keretében kiállításokra, kultúrműsorokra, koncertekre és más érdekes programokra került sor. A programban a polgármester, Ivan Bosančić meghívására részt vett a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület is.

(www.kepesujsag.com, 2019.8.1.)

Jó hangulatban telik a tábor Fejértelepen

A Dél-bánsági magyarlakta településekről idén több mint hatvan gyermek vesz részt a hagyományőrző, anyanyelvápoló, közösségépítő, népzenei és néptánctáborban Fejértelepen. Az előző évektől eltérően, idén már három éves kortól fogadtak táborlakókat. A gyerekek többségét a néptáncoktatás vonzotta ide. Az ifjú népzenészek is gyakorolhatnak Györfi Sándor hegedűtanár felügyelete alatt és a temerini Berbence együttessel. Idén a tini táborlakók sátorban kaptak szállást. Az óvodás korcsoportnak a hat napos táborban Tóth Andrea gyermekdalokat és különböző játékokat tanított, játékszerűen.

(www.pannonrtv.com, 2019.8.2.)

Összmagyar középiskolás tábor nyílt Sátoraljaújhelyen

Minden kiváló nyári tábornak van egy kerettörténete, a Rákóczi Szövetség táboráé maga a haza, a bajtársiasság és a testvériség – mondta Sölch Gellért az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség 2. Összmagyar középiskolás tábor megnyitóján mintegy négyszáz határon túli és inneni diák volt jelen. A Rákóczi tábor célja a közös alapok, kapcsolatok kialakítása és építése, a magyar kultúra ápolása.

(www.karpatalja.ma, 2019.8.5.)

Elkezdik a Rábé és a magyar határ között húzódó út felújítását

A beruházás Magyarország és Szerbia együttműködésének része, amelynek keretében közúti határátkelőt létesítenek Kübekháza és Rábé térségében. Szerdán 11 órakor kezdődik a Rábé és a magyar határ között húzódó út felújítása a hármashatár közelében. A felújítást 1367 méteres szakaszon végzik. A munkálatok befejezését követően megteremtődnek a feltételek egy új határátkelőhely megnyitásához.

(www.pannonrtv.com, 2019.8.6.)

Érdekes programok várják a közönséget Füleken az idei Palóc Napokon is

Több mint 40 programmal várják az érdeklődőket Fülekre a XXIX. Palóc Napokra és Városnapokra. Az önkormányzat és a Füleki Városi Művelődési Központ – több partnerrel karöltve – augusztus 15. és 18. között rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő fesztivált. A Fülek Város és a városi intézmények, valamint egyéb városi és civil szervezetek által megrendezett programok nagy része ingyenes. A rendezvényt a Besztercebánya Megyei Önkormányzat, valamint a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

(www.bumm.sk, 2019.8.6.)

Kárpátalja is bemutatkozik a Magyar Ízek Utcájában

Az augusztus 20-i ünnepségek kísérőrendezvényeként immár tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját – hangzott el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője elmondta: idén a Kárpát-medencei népi gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására helyezik a hangsúlyt. Kárpátaljáról káposztás paszuly készül. A Magyar Ízek Utcájában lehet megkóstolni Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret is.

(www.karpatalja.ma, 2019.8.6.)

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben