kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620

Napra pontosan ma, június 4-én száz éve annak, hogy 1920-ban a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában aláírták az ...

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Zsitkócban, a Hetési Barátság Parkban június 4-én, a ...

 

A kupaelődöntő előtti utolsó felkészülési találkozót egy héttel korábban, június 3-án a fővárosban az Olimpija ...

Ismét Lendváról, a Vinarium kilátótoronytól rajtolt el a Szlovén E-mobilitás Egyesület (DEMS) szervezésében a Koperig ...

Száz éve írták alá a „trianoni békeszerződést”
Határ el nem választ
Vinko büntetőjével győzött a Nafta
305 kilométer utántöltés nélkül
 

Lassan induló közösségi élet

A járványintézkedések és a korlátozások miatt a kulturális és turisztikai élet döcögős, nehéz indulásáról beszélnek az érintettek. Az időjárás eddig nem kedvezett egyik szférának sem, a szabadtéri rendezvényeknek meg különösképpen nem, de az utalványokkal megtámogatott nyaralási szezon is csak nehezen indul. Az emberek pedig – megszokva a „pótcselekvéseket” – sokszor inkább a biztonságos otthoni, illetve a tömegtől távoli szórakozást-kikapcsolódást választják. Lassan bár, de megszokták: a vírussal nem lehet viccelődni, főleg a rizikós korosztálynak számító 65 év fölöttieknek nem. Nekik marad a bolt és a lakás, esetleg a ház közötti napi séta!

Idén, mint tudható volt, egy kicsit minden másképp alakul majd, s a szép időre való várakozás is egyre több türelmetlenséget szült. Többet, mint a koronavírus miatti „elvonási tünetek”, amelyekről már a szakma sem beszél. Egyszerűen leírtuk magunkban, s talán ezért sem hiányzik a helyváltozással együtt járó kikapcsolódás élménye, mert az is elég bizonytalan. 

A nyár azonban még tartogathat meglepetéseket. A koncert-menü igencsak megritkult, de a strandok hívogató szava a napfény és a víz szerelmesei számára elérhető élmény marad, a tenger kékje és a végtelen horizont úgyszintén. A tömeg meg kinek hiányzik, a turizmus eme fajtája úgyis visszavonulóban van. A lakatlan szigetek, a világítótornyok vagy a parasztgazdaságok mutatói pedig a helyzet „normalizálásáról” tanúskodnak.

Csak süssön már ki a nap, s így nyár elején jöjjön el az optimizmust növelő szép idő!

 

 

MCSi Design