kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918

December 6-a Szent Miklós napja, a közkedvelt és a gyerekek által várva várt Mikulás ünnepe. Miklós püspököt, a ...

A nemzetiségileg vegyesen lakott muravidéki községek között csak Lendván került sor a polgármester-választás második ...

A múlt héten pénteken megszervezett gálaműsorral zárta jubileumi évét a Szlovén RTV magyar műsorainak stúdiója. A ...

Hétfőn megtartotta első alakuló ülését a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa. A ...

Szent Miklós ünnepén
Magyar Janez Lendva Község új polgármestere
A magyar rádió és televízió 60 és 40 éve
LKMNÖK: Vida Törnar Judit a régi-új elnök
 

Építünk, javítunk – irányt váltunk?

A már amúgy is élénk, az egyre jobban működő gazdaság nyomán is felpezsdülő életet az utóbbi egy-két hónapban még jobban feldobták a helyhatósági választások előkészületei. Szinte nem volt község, falu, város, ahol ne vágták volna a lapátokat a földbe, ahol nem fejlesztettek, emeltek épületeket, raktak új tetőt, nyitottak új hidat, terítettek új aszfaltot azokra az útszakaszokra is, amelyekre az elmúlt években nem került. Illetve került, ha időben jött a szállítás, mert mennyi út kapott volna még burkolatot, ha nem fogy el az aszfalt…?

Az építéseket, felújításokat, az újdonságok bevezetését azonban nem kell elhamarkodni. A stílusok és az ízlések változók és egyéntől függők, de mindig a közösség érdekét kell nézni. Ami nem éppen jellemző. Főleg vidéken nem, de másutt sem nagyon.

Készülnek utak, melyeknek szinte nincs útpadkája. Az árok partja pedig olyan meredek, hogy folyamatosan csúszik, mozog, aláásva az út ágyazatát. Épülnek új objektumok, de sokszor háttérbe szorul a kinézetük. Építenek be új telkeket, zöldövezeteket. Merész tervek készülnek elvileg azért, hogy könnyebbé, szebbé tegyék az életet. S a polgárok elégedettsége, kívánságaik meghallgatása, teljesítése?

El sem bírom képzelni a tájat és a környéket, ha sűrűbben lennének választások. Elképzelhető-e egy valóban új, körültekintően építő, javító szemlélet, új hozzáállás? Vizsga előtt áll az új helyhatósági politikum.

MCSi Design