kele
perec1
garas1
64. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2020. 01. 23.
kiscim0320

Hodos Község Tanácsa utolsó idei ülésén elnapolta a döntést a hidromeliorációs rendszerek községre háruló ...

Dobronak Község Tanácsa múlt szerdai ülésén nyolc támogató és három ellenszavazattal elfogadta a polgármesteri ...

Pénteken a teltházas művelődési otthonban ünnepélyes keretek közt megünnepelték Dobronak Község 21. ünnepét. A ...

Palackozott palinai vízzel fogadta az újságírókat Jaklin Damjan, Nagypalina Község polgármestere azon a ...

Nem döntöttek a hidromeliorációs rendszerekről
Elfogadták a kétéves költségvetést
A kis községek versenyképesek, de kell az összefogás
Nagypalina kimaradása nem sérti az EU-előírásokat
 

Az időnyerés útvesztőjében

A késleltetett indítású mosogatógép beszerelése számomra előnyös volt, hiszen időt nyertem. Fokozódott ez a konyhai robotgép megvásárlásával, általa az ételkészítési folyamatok váltak gyorsabbá. Ekkor már ott volt a tévé távirányítója, a garázsajtó is egy gombnyomással nyílt az udvarra kanyarodás közben, miközben szenzoros volt a lámpagyújtás. Hogy mit hoztak azóta az okostelefon által nyújtott lehetőségek, azt már megnevezni is nehéz: kényelmet vagy függőséget, könnyebbséget vagy fogva tartást? A digitális fejlődés határtalan és megállíthatatlan.

Az új korszak vívmányainak használatáról, alkalmazásáról remélhetőleg mindenki felelősségteljesen dönt. A bőr alá elhelyezett mikrochipről is. A trend szerint a hüvelyk- és a mutatóujj közé elhelyezett, rizsszem nagyságú chipről van szó (a kutyáknál a nyakba szoktak hasonlót belőni). A rádiófrekvenciás azonosító technológiával működő kütyü személyi azonosításra alkalmas. Meg nagyon sok minden másra, használata roppant egyszerű, mindig kéznél van, sosem marad a másik táskában vagy a tükör előtti polcon, a konyhapulton, az autóban… Elveszíteni lehetetlen. A svédeknél már néhány éve hódító beépített chipet felismeri a bankterminál, nyitja a lakás, az iroda, a fitneszterem ajtaját, általa mindig kéznél van a színházi bérlet és a vonatjegy, a bejelentkezés és az azonosítás csak egy chipes karmozdulat… A beültetése a piercing belövéséhez hasonlít, 160 euróért csinálják meg, hát a bolondnak is megéri! A vívmány elvileg GPS-funkció nélküli, a követés nem lehetséges. Aha... Az ellenzők szerint nincs műszaki akadálya ezen „csekélységnek”.

Nos, itt tartunk. Kényelem vagy kiszolgáltatottság ez az időnyerés, a kapkodás útvesztőjében? Nagy a csábítás, de ne veszítsük el a talajt a lábunk alól!

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben