kele
perec1
garas1
63. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2019. 11. 21.
kiscim4719

Befejeződött a légpisztoly- és revolververseny

Vasárnap a Dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület szervezésében az ...

A Muravidéki Liga 12. fordulójában vasárnap délután Nagypalina csapata érkezett a hosszúfalui Olimpija otthonába. Az ...

November 30-án a Szlovén Kupasorozat negyeddöntőjének visszavágóján a Nafta megerősítette az elődöntőbe jutást. ...

November 15-e és 17-e között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet Magyarországon, melyen – több ...

Sportmix
Esélytelenül az éllovas ellen
A Nafta a kupasorozat elődöntőjében
Ötven éves a Mézga család
 

A muravidéki törvény margójára

A jó is mindig lehetne jobb. De ha valami többet hoz, mint amennyit visz, már tiszta haszon. A Muravidék mindenképpen pluszt kapott a muravidéki gazdaságserkentési intervenciós törvény révén. Ötvenmillió kilenc éven belül a beruházásokra jelentős összeg, ebből 33 millió a közvetlen fejlesztésekre. 516 új gazdasági társaság, több mint ezer új munkahely. Fontos tény, hogy az új kezdeményezések nagyobb mértékű hozzáadott értéket is hoztak. A fejlődés nagyobb léptekkel indult el, mint ahogy az a törvény nélkül lehetséges lett volna.

A törvény persze több bírálatot is kapott, a kormány néhány módosítást is hozott, s a helyzet éppen a végére lett a legjobb. Az az ellenérv azonban, hogy a muravidéki vízvezetékhálózat építését és a promóciót nem a törvény hozadékai közé kellene sorolni, talán meg is állja a helyét.

A törvény segítette a pozitív elmozdulást, hatása által is van a muravidéki gazdaság stabilabb és jobb kondícióban. A gazdaság ma már sok helyen a legkorszerűbb termelési technológiát alkalmazza. Nőtt az exportirányultság, ami alapvetően megbízható és minőségi gyártást igényel csökkentett költségek és energiahasználat mellett, legyen az a fémipar, az építőipar, az élelmiszeripar… És az is igaz, hogy a muravidéki törvény pályáztatási követelményeinek csak jó projektekkel lehetett eleget tenni.

A kilenc évig hatályban lévő, a gazdaságfejlesztést serkentő törvény legsikeresebb intézkedése a beruházások ösztönzése és az új munkahelyek létrehozása volt. Talán lehet bízni újabb állami lépésekben is.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben