kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120

Bizonytalanság és bizonyosság. Ezen kettősség határozza meg az életemet immáron húsz éve. Írhatnám, hogy nem hozott ...

A kormány koronavírus-csomagjának értelmében egyszeri támogatások kifizetésére kerül sor. Az állam egyszeri 150 eurós ...

Az egyetemeken, így a Maribori Bölcsésztudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén is távoktatás folyik március ...

A hagyományos tanítás elkezdése bizonytalan, de az érettségi vizsgák időpontja már ismert. A Lendvai Kétnyelvű ...

Járvány-jegyzet: Ráadásul valaki megállította az időt
Egyszeri szolidaritási támogatások
Hatékony ez a módszer is, de van hiányérzet
Június 1-jén írják az anyanyelvi esszét
 

Nem unalmas a kisvárosi élet

Talán korábban sem volt az, de mostanában egyáltalán nem mondható unalmasnak a kisvárosi, vidéki élet. Zajlanak az események, egymást követik a többé-kevésbé várt történések. Nem csak rosszak, egyre több köztük a jó is. A VIRS, a Martmetal, a Varis, az Oletič GPI és még néhány lendvai cég nagyszabású fejlesztésekbe kezdett, melyek már eredményt is hoztak. Olyan termelési tevékenységeket folytatnak, amelyek versenyképesek az igényesebb piacokon is. Műszakilag sok esetben az ágazati csúcstechnológiát alkalmazzák, illetve gyártják. Ennek legfrissebb példája az Arany gazella-díjat kapott VIRS vállalat a hegesztéstechnológia, illetve a robotika terén.

De vannak törekvések más területen is, ilyen például az idegenforgalom. A kilátótorony, a szórt szobás szálloda, a trópusi kert… – mind rekordszámú látogatót vonz. Gazdag élményt kínál most már a térség, de még mindig lenne sok alapvető tennivaló, amit akkor ismerünk fel, ha például enni-inni akarunk. Helyit, hétvégén – nem tűnik túl nagy igénynek, mégis szinte lehetetlen feladat. Akkor tudjuk ezt biztosítani, ha nem feldarabolt, egymástól külön tervezett idegenforgalmat próbálunk fejleszteni. A vonzó és a fejlődőképes turizmus nem ismer sem községi, sem nyelvterületi határokat.

Aztán zajlik az élet a helyi politikában is. Ami ugyan nem feltétlenül jelent rosszat, de gondolkodásra mégis ad okot. Mert az egyes eseményeknek üzenete van. A választók már elvárnák, hogy az új községi, illetve helyi közösségi vezetőségek egy év elteltével kiforrottan és a közösségi célt követve tevékenykedjenek. Ezzel szemben viszont visszalépések, lemondások sorozatának vagyunk a tanúi. Nem unalmas így a kisvárosi élet.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben