kele
perec1
garas1
63. évfolyam
45. szám
Megjelenés:
2019. 11. 07.
kiscim4519

Az őszi idény egyik leggyengébb játékát mutatta a lendvai Nafta hazai közönség előtt, amely szombaton csalódottan ...

Szombaton az óvodás és iskolás lendvai gyerekek a szüleikkel Pohorjén gyalogtúráztak. Reggel indultak Lendváról, majd a ...

Október első hétvégéjén idén először rendeztek Budapesten Beatles-fesztivált. A Beatles Weekend Hungary 2019-nek két ...

A Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola és a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola részt vett a Járd végig! – ...

Megszakadt a hazai győzelemsorozat: Nafta 1903 – Brda 2:2 (2:0)
Családi gyalogtúra Pohorjén
Pesti levelek: Színes lehetőségek a múltban és a jövőben
Járd végig! – muravidéki diákok kirándulása
 

Nem unalmas a kisvárosi élet

Talán korábban sem volt az, de mostanában egyáltalán nem mondható unalmasnak a kisvárosi, vidéki élet. Zajlanak az események, egymást követik a többé-kevésbé várt történések. Nem csak rosszak, egyre több köztük a jó is. A VIRS, a Martmetal, a Varis, az Oletič GPI és még néhány lendvai cég nagyszabású fejlesztésekbe kezdett, melyek már eredményt is hoztak. Olyan termelési tevékenységeket folytatnak, amelyek versenyképesek az igényesebb piacokon is. Műszakilag sok esetben az ágazati csúcstechnológiát alkalmazzák, illetve gyártják. Ennek legfrissebb példája az Arany gazella-díjat kapott VIRS vállalat a hegesztéstechnológia, illetve a robotika terén.

De vannak törekvések más területen is, ilyen például az idegenforgalom. A kilátótorony, a szórt szobás szálloda, a trópusi kert… – mind rekordszámú látogatót vonz. Gazdag élményt kínál most már a térség, de még mindig lenne sok alapvető tennivaló, amit akkor ismerünk fel, ha például enni-inni akarunk. Helyit, hétvégén – nem tűnik túl nagy igénynek, mégis szinte lehetetlen feladat. Akkor tudjuk ezt biztosítani, ha nem feldarabolt, egymástól külön tervezett idegenforgalmat próbálunk fejleszteni. A vonzó és a fejlődőképes turizmus nem ismer sem községi, sem nyelvterületi határokat.

Aztán zajlik az élet a helyi politikában is. Ami ugyan nem feltétlenül jelent rosszat, de gondolkodásra mégis ad okot. Mert az egyes eseményeknek üzenete van. A választók már elvárnák, hogy az új községi, illetve helyi közösségi vezetőségek egy év elteltével kiforrottan és a közösségi célt követve tevékenykedjenek. Ezzel szemben viszont visszalépések, lemondások sorozatának vagyunk a tanúi. Nem unalmas így a kisvárosi élet.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben