kele
perec1
garas1
65. évfolyam
19. szám
Megjelenés:
2021. 05. 13.
kiscim1921

Hagymás István: Shakespeare-látlatok II., Muravidéki Baráti Kör ME, 2020 – Négy évvel a Shakespeare-látlatok I. ...

Sal Község Tanácsa múlt szerdán a járványügyi szabályokat betartva már a helyi kultúrotthonban tartotta meg ülését. ...

A szlovén–horvát határkérdésben vizsgálódó nemzetközi bíróság döntése alapján 92 tulajdonos összesen 125 hektárnyi ...

A Pincei Helyi Közösségben az utóbbi másfél évben megváltozott a munka ritmusa. A falu vezetését új tanács vette át, a ...

Könyv-elő
Sal: több új támogatást is terveznek
Földtulajdonlási per a láthatáron
Pince: hegyi utak kavicsozása, árkok tisztítása  
 

Murszka Szobotában nagyban építkeznek

vip16211961. április 22-én, 8. szám

Valószínűleg még az év végéig Murszka Szobota főutcája teljesen más képet fog mutatni. Egymás után bontják a régi házakat, és új két-három vagy több emeletes házakat építenek.

A zeneiskola melletti sarkon négyemeletes lakóház épül, amelynek földszintjén a „Zvezda” szálloda egy cukrászdával kombinált büfét rendez be. Ez és az Állami Biztosító Intézet új épülete között a Prekmurszki magazin-kereskedelmi vállalat fog építeni egy emeletes nagykereskedést. Az Állami Biztosító Intézet mellett pedig a „Merkur” kiskereskedési vállalat rendez be korszerű önkiszolgáló üzletet. A „Zvezda” szálloda mostani helyisége mellett egy új háromemeletes szállodát építenek, amelynek földszintjén a „Borovo” cipőgyár rendezi be üzletét. Az új szálloda mellett a Társadalombiztosító Intézet fog építeni háromemeletes házat.

Még az ősszel megkezdik az új piac rendezését is. Ez egy nagyobb épület lesz, amelynek emeletein két- és háromszobás lakásokat készítenek, a földszinten pedig üzlethelyiségek lesznek. Ezt az épületet a mostani piactér helyén állítják fel. Mindezeket az épületeket már az első nyári hónapokban, legkésőbb pedig ősszel kezdik építeni. A Lendvaszka utcában ezen kívül a folyó évben még egy 19 lakásos háztömböt is fognak építeni.

A Stefan Kovács utcájában befejezés előtt áll a háztömbök építése. Ezután még csak a háztömbök körüli helyiség vár a rendezésre.

 

 

 

 

MCSi Design