kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Látogatás a lendvai kétnyelvű iskolában

vip36211991. szeptember 13-án, 35. szám

A lendvai kétnyelvű általános iskola a legnépesebb vidékünkön. Pál Erzsébet igazgatónő is az új személyzeti normatívák kidolgozásával fogad.

– Számunkra ez nem okozott különösebb nehézséget. A gond csak abban van, hogy a műszaki személyzet körében könnyebben kimutatható munkaerőfelesleg.

– A tanítás nálunk zökkenőmentesen beindult. A tagozatok felosztása sem okozott gondot. Van 20 alsó tagozatunk, amelyben 415 tanuló van, és 24 felső tagozatunk, amelyet 534 gyermek látogat. A területi iskolákon, amelyekben 37 tagozat működik, 100 tanuló van. Ezenkívül működik még 2 napközis tagozatunk is 53 gyerekkel. A lendvai kétnyelvű iskolán tehát összesen 1049 tanuló van. A műszaki személyzettel együtt az iskolában 99-en dolgozunk, a pedagógusok száma 68.

Az új iskolarendszer szerint a pedagógus munkája közismert. A gond abban van, hogy a takarítónőknek eddig 600 négyzetméternyi térséget kellett takarítaniuk, az új szabvány szerint pedig 1200 négyzetmétert. Igyekszünk ezen a téren is emberségesen eljárni és úgy megoldani a kérdést, hogy az elfogadható legyen.

Nagy örömünkre szolgál az, hogy a napokban a zágrábi magyar főkonzulátus munkatársai meghozták számunkra a várva várt, szép kivitelezésű magyar anyanyelvi és történelmi tankönyveket.

 

 

 

 

MCSi Design