kiscim1118
 

Vidám alkotó-szünidő a Bánffyban

vip10182008. március 6-án, 9. szám
Igaz, hogy az idei téli szünidő nem a hagyományos téli örömökkel telt, hiszen a szánkózás, a hóemberépítés és hasonlók helyett meleg tavaszi idővel lepett meg mindenkit. De bizony ennek is van/volt jó oldala: kerékpározni, hancúrozni lehetett... és persze sok mást is. Vidám hancúrozókkal telt meg a Bánffy Központ udvara is Lendván. A szórakoztató alkotóműhelyek mellett ugyanis játékra is maradt idő.
És mi mindent lehetett csinálni? A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet most már hagyományosan a Bánffy Központba várja képzőművészeti, kézügyességi, színházi műhelymunkákra, önismereti foglalkozásokra a gyerekeket, szülőket. Hétfőtől péntekig minden délelőtt lehetett jönni...
Rajzolás, festés, vágás, ragasztás. Folyik a műhelymunka. Csütörtökön a szombathelyi Agóra Gyermekház munkatársai, Geosics Judit és Piszner Ágnes vezették az alkotómunkát. Mivel közeledik a húsvét, nem maradhatott el a tojásfestés sem, az ünnepi díszek készítése. A tojásfestésnél a dobronaki Toplak Alenka és Solarič Loretta utasításait kellett figyelni. Selyemre is szebbnél szebb festmények készültek, Šinko Sabina lendvai képzőművész tanította a mesterséget.
Szerző: Király M. Jutka
MCSi Design