kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919

Az 1945. július 9-éről 10-ére virradó éjszaka, 74 évvel ezelőtt internálták a muravidéki magyarságot Hrastovecre, ...

A Lendvai Kétnyelvű Középiskola július 11-én a színházban szervezte meg a szakmai és az általános érettségi ...

A Lendvai Gyógyfürdő eladási folyamata már egy éve tart. Az üzleti megállapodás megkötése ellenére a magyar ...

A Lendvai Íjászklub szombaton hatodik alkalommal rendezte meg az Íjászat határok nélkül történelmi íjászversenyt a ...

Mert magyar voltál, ezért…  Emlékezünk…
Magas arányban sikeresek voltak a diákok
A fennakadás most a koncessziós jog átvitele
Felszabadult küzdelem folyt a pályán
 

„Lendvai rózsa” – a városi park új formát kap

vip37182008. szeptember 18-án, 37. szám

A lendvai park felújítása kapcsán nagyobb beavatkozásra van szükség, hogy a város ezen területe új és tetszetős formában jelenjen majd meg úgy két év múlva. A parkban a tervező megőrzött mindent, de mindennek új formát adott. A fákat meg kellett ritkítani, hogy a megmaradt növények kifejlődhessenek.

A lendvai park felújítása a Barátságos óváros nevű projekt keretében történik, melyre a község sikeresen pályázott az EU-s régiófejlesztési alapnál. A projekt 1,3 millió euró beruházási költséggel számol, ebbe a park és az óváros felújítási költségei tartoznak. A park felújítási munkálatait a maribori Stavbar cég végzi.

A terület rendezése és felújítása szeptember elején kezdődött el, s a tervek szerint a park képe két év múlva teljesedik ki egészében. A felújítás tervét Goran Dominko és Maja Kardoš, a muraszombati Domino Arhitekti Kft. építészei készítették el, a terv a Lendvai Rózsa nevet viseli. A park felújítása és rendezése Lendva Községnek a 2008–2013 közötti időszakra tervezett, a régi városrész folyamatos felújítását célzó projektjének második fázisát jelenti.

A park felújítása során eltávolították az egykori piac maradványait, a betonasztalokat és egyéb objektumokat, a zöldséges bódét, valamint felszedték a betonlapokat is. Így a felújított parkhoz 11 ezer négyzetméter áll rendelkezésre. – A parkban minden korábbi tartalmat megőriztünk, megtartunk mindent, viszont más formában. Gondolok itt az ösvényekre, a játszótérre, a be- és kijáratokra. Mondhatnám semmi új – minden új, a lényeg a rendezettségben, a formában rejlik majd – mondta beszélgetésünk elején a „Lendvai rózsa” elnevezésű park tervezője, Goran Dominko építész.

(…)

Szerző: Szolarics Nađ Klára

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben