kele
perec1
garas1
62. évfolyam
39. szám
Lendva 
2018. 09. 27.
kiscim3918

A Muravidék idén is nagy kedvvel és szeretettel vett részt a Nemzeti Vágtán Budapesten. A Hősök terén ott voltak ...

Sabo Tatjana szeptemberrel harmadik igazgatói mandátumát kezdte a legnagyobb muravidéki kétnyelvű általános iskola, az ...

Múlt szerdán ünnepélyesen felavatták a kibővített gördeszkapályát Rédicsen, melynek kezdeményezője a gördeszkás papként ...

A Lendvai Kinológiai Egyesület a hétvégén sikeresen szervezte meg a CACIB Nemzetközi Kutyakiállítást és Versenyt, ...

Korzó-díj a Vágtán
Hiszek az oktatási rendszerben és a tanárokban 
Gördeszkapálya-avatás Rédicsen
Nemzetközi kutyakiállítás Lendván
 

„Lendvai rózsa” – a városi park új formát kap

vip37182008. szeptember 18-án, 37. szám

A lendvai park felújítása kapcsán nagyobb beavatkozásra van szükség, hogy a város ezen területe új és tetszetős formában jelenjen majd meg úgy két év múlva. A parkban a tervező megőrzött mindent, de mindennek új formát adott. A fákat meg kellett ritkítani, hogy a megmaradt növények kifejlődhessenek.

A lendvai park felújítása a Barátságos óváros nevű projekt keretében történik, melyre a község sikeresen pályázott az EU-s régiófejlesztési alapnál. A projekt 1,3 millió euró beruházási költséggel számol, ebbe a park és az óváros felújítási költségei tartoznak. A park felújítási munkálatait a maribori Stavbar cég végzi.

A terület rendezése és felújítása szeptember elején kezdődött el, s a tervek szerint a park képe két év múlva teljesedik ki egészében. A felújítás tervét Goran Dominko és Maja Kardoš, a muraszombati Domino Arhitekti Kft. építészei készítették el, a terv a Lendvai Rózsa nevet viseli. A park felújítása és rendezése Lendva Községnek a 2008–2013 közötti időszakra tervezett, a régi városrész folyamatos felújítását célzó projektjének második fázisát jelenti.

A park felújítása során eltávolították az egykori piac maradványait, a betonasztalokat és egyéb objektumokat, a zöldséges bódét, valamint felszedték a betonlapokat is. Így a felújított parkhoz 11 ezer négyzetméter áll rendelkezésre. – A parkban minden korábbi tartalmat megőriztünk, megtartunk mindent, viszont más formában. Gondolok itt az ösvényekre, a játszótérre, a be- és kijáratokra. Mondhatnám semmi új – minden új, a lényeg a rendezettségben, a formában rejlik majd – mondta beszélgetésünk elején a „Lendvai rózsa” elnevezésű park tervezője, Goran Dominko építész.

(…)

Szerző: Szolarics Nađ Klára

MCSi Design