kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918

December 6-a Szent Miklós napja, a közkedvelt és a gyerekek által várva várt Mikulás ünnepe. Miklós püspököt, a ...

A nemzetiségileg vegyesen lakott muravidéki községek között csak Lendván került sor a polgármester-választás második ...

A múlt héten pénteken megszervezett gálaműsorral zárta jubileumi évét a Szlovén RTV magyar műsorainak stúdiója. A ...

Hétfőn megtartotta első alakuló ülését a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsa. A ...

Szent Miklós ünnepén
Magyar Janez Lendva Község új polgármestere
A magyar rádió és televízió 60 és 40 éve
LKMNÖK: Vida Törnar Judit a régi-új elnök
 

Harminc éves a Muraszombati Rádió

vip49181988. december 9-én, 47. szám

Közvetlenül a köztársasági ünnepek előtt került sor a Muraszombati Rádió fennállása 30 éves jubileumának a megünneplésére a muraszombati Miško Kranjec művelődési központban. A több mint egyórás, élőben sugárzott nyilvános rádióműsor keretében Ciril Zlobec, a Szocialista Szövetség köztársasági választmányának alelnöke és Hajós Ferenc, a községközi nemzetiségi bizottság elnöke köszöntötte az ünneplő munkaközösség dolgozóit.

Az egybegyűlteket, valamint a rádiókészülékek mellett velünk ünneplő nagyszámú hallgatóságot Marjan Maučec, a rádió- és a sajtóintézet munkatanácsának elnöke, valamint Fehér Heléna köszöntötte szlovén és magyar nyelven. Röviden vázolták az eltelt három évtized küzdelmeit, szóltak a muraszombati rádió nehéz és áldatlan helyzetéről, hiszen megalakulásától egészen máig mindig csak albérlő volt, de reményüket fejezték ki, hogy közös összefogással várhatólag az elkövetkező években sikerül változtatni a helyzeten.

Elsőnek Ciril Zlobec, a Szocialista Szövetség köztársasági választmányának alelnöke köszöntötte az ünneplő munkaközösséget, s beszédében ezt mondta: – A 30 év nem kis idő, épp egy alkotói időszakot tesz ki, megítélésem szerint itt a hármashatár szögletében a Muraszombati Rádió a lehetőségeihez mérten s talán azon túl is teljesítette a rábízott feladatokat. Szlovénia, mint tudjuk, területileg kis közösséget foglal magába. A vállalt kötelezettségeinket csakis úgy tudjuk teljesíteni, ha a központtól egészen a legkisebb falvakig öntudatosan és lelkiismeretesen dolgozunk. Ezzel kapcsolatban tovább kell fejleszteni a policentrikusságot. A jelenlegi gazdasági és politikai krízisben, amely hazánk valamennyi területét behálózza, Szlovénia is a maga saját harcát vívja a létezésért.

(…)

Szerző: P.J.

MCSi Design