kele
perec1
garas1
63. évfolyam
7. szám
Lendva 
2019. 02. 14.
kiscim0719

Szlovéniában 1990-re nyúlik vissza a gyermekparlamentek története. A célja már akkor is az volt, ami ma: a 12–14 éves ...

A Lendvai Népi Egyetem a múlt héten vendégül látta az Európai kulturális örökség felkutatása című nemzetközi projektben ...

Az LKMNÖK Tanácsa keddi ülésén egyhangúan elfogadta az önkormányzat 2018-as zárszámadását. A tanács hasonlóképpen ...

A családon belüli erőszak nem ismer határokat, minden társadalomban és szociális rétegben jelen van, s a jelenség ...

Az életre neveljen!
Generációk és városok kapcsolata Európában
Előfinanszírozási szerződés a községgel
Egyre több a szülők és az idősek elleni erőszak
 

Harminc éves a Muraszombati Rádió

vip49181988. december 9-én, 47. szám

Közvetlenül a köztársasági ünnepek előtt került sor a Muraszombati Rádió fennállása 30 éves jubileumának a megünneplésére a muraszombati Miško Kranjec művelődési központban. A több mint egyórás, élőben sugárzott nyilvános rádióműsor keretében Ciril Zlobec, a Szocialista Szövetség köztársasági választmányának alelnöke és Hajós Ferenc, a községközi nemzetiségi bizottság elnöke köszöntötte az ünneplő munkaközösség dolgozóit.

Az egybegyűlteket, valamint a rádiókészülékek mellett velünk ünneplő nagyszámú hallgatóságot Marjan Maučec, a rádió- és a sajtóintézet munkatanácsának elnöke, valamint Fehér Heléna köszöntötte szlovén és magyar nyelven. Röviden vázolták az eltelt három évtized küzdelmeit, szóltak a muraszombati rádió nehéz és áldatlan helyzetéről, hiszen megalakulásától egészen máig mindig csak albérlő volt, de reményüket fejezték ki, hogy közös összefogással várhatólag az elkövetkező években sikerül változtatni a helyzeten.

Elsőnek Ciril Zlobec, a Szocialista Szövetség köztársasági választmányának alelnöke köszöntötte az ünneplő munkaközösséget, s beszédében ezt mondta: – A 30 év nem kis idő, épp egy alkotói időszakot tesz ki, megítélésem szerint itt a hármashatár szögletében a Muraszombati Rádió a lehetőségeihez mérten s talán azon túl is teljesítette a rábízott feladatokat. Szlovénia, mint tudjuk, területileg kis közösséget foglal magába. A vállalt kötelezettségeinket csakis úgy tudjuk teljesíteni, ha a központtól egészen a legkisebb falvakig öntudatosan és lelkiismeretesen dolgozunk. Ezzel kapcsolatban tovább kell fejleszteni a policentrikusságot. A jelenlegi gazdasági és politikai krízisben, amely hazánk valamennyi területét behálózza, Szlovénia is a maga saját harcát vívja a létezésért.

(…)

Szerző: P.J.

MCSi Design