kele
perec1
garas1
63. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2019. 05. 23.
kiscim2119

A szlovéniai magyar közösség legrangosabb magyar nyelvi versenye, a Petőfi Sándor Tanulmányi Verseny, melyen a ...

Hétfőn este nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott le a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) 1. ...

Úgy gondolom, még tavaly vagy akár két hónappal ezelőtt sem áltatta magát azzal senki, hogy a Muravidék és a „szlovén ...

A lendvai könyvtárban múlt csütörtökön a Tudástér előadás-sorozat keretében Háy János író Kik vagytok ti? cím alatt ...

Versengő gondolatok
„Éket akarnak verni közénk…”
Trianon átka
Sajátos esztétikát is kidolgozott
 

A legjobb védekezés…

vip20191989. május 19-én, 19. szám

Képünkön: A két felderítő, Aleš Ribarič és Matej Nemec a tájékozódási versenynél mérték az időt. Míg a beérkező csapatokat várták, sütkéreztek egy kicsit.

No, nem a támadás, inkább a felkészülés, egy kis ügyesség- és erőpróba. A honvédelmi és társadalmi önvédelmi verseny községi döntőjére pénteken délelőtt került sor a csentei iskola épületében és környékén. Igyekeztünk minél több pillanatot lencsevégre kapni, hogy ezzel is alátámasszuk azt a meggyőződésünket, hogy egy csöppet sem egyszerű versenyről volt itt szó. Az általános iskolások voltak a legtömegesebbek (összesen nyolc csapat küzdött a különböző versenyszámokban), míg a középiskolából két csapat vett részt, és jelen volt még egy csapat, amelyet azok a fiatalok képeztek, akik abbahagyták iskolázásukat. A verseny szabályai szerint először elméleti tudásból kellett bizonyítani, majd ezt követték a gyakorlati feladatok: elsősegély, céllövészet, puska szétszedése, összerakása, gyógynövények felismerése, az általános iskolások részére tűzvédelmi ismeretek, utána pedig tájékozódás a természetben.

Az általános iskolásoknál a győztes az odranci csapat lett, mögé került a Drago Lugarič iskola csapata, míg a harmadikak a turniščei diákok lettek. A középiskolások esetében mind a három csapat továbbjutott a ljutomeri körzeti vetélkedőre.

Szerző: ádé

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben