kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719

Szombaton a radamosi Harangvirág Turisztikai Egyesület hímzőszakköre „Hímzésben őrizzük a magyar kultúránkat” cím alatt ...

A tavaly elkezdett új program és műsorterv szerint alakul az idei, 24. LindArt ifjúsági művésztelep munkája. Ez a ...

A göntérházi Jovanovič Nenad, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Neno a helyi általános iskola gondnoka. Az élete akkor ...

Vasárnap volt a göntérházi Csuka József 100. születésnapja, ő az első szépkorú a faluban, aki betöltötte ezt a szép ...

Kimagasló munkát végeznek
Szeptemberig a művészek otthona lesz Lendva
Életstílus, szenvedély, kincsvadászat
A munkának és a családnak élt egész életében
 

Nyárköszöntő rendezvénnyel nyitották meg a felújított lendvai városi parkot

vip24192009. június 11-én, 23. szám

Szombaton ünnepélyes keretek között átadták a felújított lendvai parkot, amely fontos mérföldköve Lendva Község céljának, hogy a város felismerhető idegenforgalmi gócponttá váljon. A hivatalos megnyitó mellett a járókelőket számos zenei program, a „Vina Muraniae 09” borfesztivál, a gyermekeket színház és természetesen a korszerű játszótér várta. 

Képünkön: A tervezők, Aleksander Šiftar, Maja Kardoš és Goran Dominko, illetve Kulčar Štefan HK-elnök és Anton Balažek polgármester a hivatalos megnyitó után.

A lendvai színház parkolójában felsorakozó borstandokon számos lendvai termelő kínálta borait, a Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesületének standján pedig a borfesztivállal azonos elnevezésű, a múlt héten megszervezett nemzetközi borminősítés igen kiváló borait is meg lehetett kóstolni. Az említett, szlovéniai, horvátországi, ausztriai és magyarországi borokat felsorakoztató borminősítésen összesen 39 mintát osztályoztak. Hagyományosan az idei borminősítés is leginkább a különleges szüretelésű borok szemléje volt. A prímet idén is a szomszédos Muraköz borai vitték el. (...)

A borfesztivál csúcspontja Valentina Houbar muravidéki borkirálynő hintón való érkezése volt. „Őfelségét” Rozsmán István borvitéz, illetve Anton Balažek polgármester fogadta.

Az éjszakai órákig tartó borfesztivált a délutáni órákban Kánya László Cigányzenekarának kiváló muzsikája, majd a későbbiekben a Tamburica zenekar fellépése tarkította. Az est fő rendezvénye Vlado Kreslin és a Mali bogovi, illetve a Beltinška banda kísérőzenekarok fellépése volt.

A szervezők párhuzamosan az említettekkel gondoskodtak a gyermekek szórakoztatásáról is, így fellépett a KU-KUC színház, bemutatkoztak a lendvai mazsorettek is. A szervezők minden gyermeket megajándékoztak fagyival is, a gyermekvidámságok ellenére azonban a legnagyobb figyelmet az igen korszerű és az érdeklődés alapján igen jóra sikeredett új játszótér vonta magára.

A „Lendvai Rózsa” elnevezés a felújított városi park gyalogos útjainak kialakítási módját hivatott jelölni – organikus módon fa-, illetve növényalakot vesznek fel a gyalogos utak. A tervezők, Gorna Dominko és Maja Kerdoš, illetve Aleksander Šiftar úgy tervezték meg, hogy megtartották a polgárok által eddig már megszokott irányvonalakat, illetve a mindig is itt lévő gyermekjátszótér is megmaradt. (...)

Szerző: Tomka Tibor

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben