kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120

Bizonytalanság és bizonyosság. Ezen kettősség határozza meg az életemet immáron húsz éve. Írhatnám, hogy nem hozott ...

A kormány koronavírus-csomagjának értelmében egyszeri támogatások kifizetésére kerül sor. Az állam egyszeri 150 eurós ...

Az egyetemeken, így a Maribori Bölcsésztudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén is távoktatás folyik március ...

A hagyományos tanítás elkezdése bizonytalan, de az érettségi vizsgák időpontja már ismert. A Lendvai Kétnyelvű ...

Járvány-jegyzet: Ráadásul valaki megállította az időt
Egyszeri szolidaritási támogatások
Hatékony ez a módszer is, de van hiányérzet
Június 1-jén írják az anyanyelvi esszét
 

Napos őszi délelőtt a pártosfalvi iskolánál

vip42191969. október 18-án, 38. szám

Ez a hosszantartó, napfényes ősz hangolta bizonyára olyan jókedvre a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola diákjait, hogy a szünetben még a hatalmas gyepes iskolaudvaron is alig fért el a vidámságuk. Igazuk is van, ki tudja, mikor köszöntenek be a hetesesők, akkor pedig nem is lesz olyan könnyű dolog néhányuk számára Berkeházáról, Kisfaluból és Csekefáról minden nap ide gyalogolni.

Mint Molnár István tanítótól megtudtuk, az idén 17 tanulója van az iskolának. Elsősök, harmadikosok és negyedikesek. Mert csak minden második évben van beiratkozás. Az iskola egyetlen tantermében azonban valamennyien szépen megférnek. Amíg az egyik osztály felel, a másik olvas vagy ír.

Kis iskola a pártosfalvi, az óra végét vagy kezdetét jelző csengőre nincs is szükség. Mielőtt azonban a tanító bácsi hazaengedte volna őket, valamennyien – hét kislány és kilenc kisfiú – szépen felsorakoztak, hogy lefényképezhessük őket. További jó tanulást kívánunk, pártosfalvi diákok!

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben