kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020

A Szlovén Vöröskereszt Lendvai Területi Egysége a koronavírus-járvány kitörése óta önkéntesekkel karöltve jelentős ...

A koronavírus-fertőzés ellen egyelőre nincs védőoltás, ezért a világ számos országában nagy erőkkel folynak a ...

Covid-19 hívóközpontot működtet a Maribori Klinikai Központ (UKC) is, melynek munkájába a járvány kezdetétől ...

Április 12-én lépett érvénybe az a kormányrendelet, amely szabályozza a Covid-19 terjedésével kapcsolatos ...

A Vöröskereszt a járvány idején
Legkorábban ősszel vagy év végén lesz vakcina
Válaszok a tantételek és a józan ész szerint
Hét napra csökkent a karantén
 

Ők voltak az első határdöntők

vip45192009. november 5., 44. szám

Lendván is megemlékeztek a lendvai és a Zala megyei sportszövetség 45 éves együttműködéséről, könyvbemutatóra is sor került.

Lebar Ludvik, Horváth Lajos és Leiner Rudolf sírjának megkoszorúzásával kezdődött a lendvai ünnepség Lendva és Zala megye 45 éves együttműködése alkalmából, az ünnepség pedig egyperces csendes megemlékezéssel kezdődött az elhunyt sportolók tiszteletére. Ahogy azt az összes felszólaló (Bruno Pintarič, a Lendvai Sportszövetség elnöke, Stanislav Gjerkeš, Lendva Község alpolgármestere, Busa László, a Zalaegerszeg Városi és Körzeti Sportszövetség elnöke, illetve Zalaegerszeg város nevében Panácz Antal, a Sportbizottság elnöke) kiemelte: a sportolók voltak azok, akik a távoli 1964-ben elsőként döntögetni kezdték a politikai határokat, s fontos szerepet töltöttek be a mostani szabad mozgásban – ahogy ezt a két ország miniszterelnökének is megírták.

A 45 éves együttműködés alatt több ezer sporttalálkozóra került sor, több tízezer sportoló kötött – gyakran egy életre szóló – barátságot. A tekézők példáját követték a labdarúgók, majd az összes többi sportág képviselői is. Abban is valamennyi felszólaló egyetértett, hogy ezt az értéket ápolni, továbbra is gazdagítani kell, hiszen bár a sportpályákon egymás ellenfeleiként, de sosem ellenségekként léptek pályára.

A megemlékezés záró részében bemutatásra került a Ferencz Győző és Franc Horvat Meštrovič szerzőpáros Jószomszédság a sportban is című könyve, amely a harmadik már sorozatban, feltárva az együttműködés múltját.

Szerző: Horváth Ferenc

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben