kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620

Napra pontosan ma, június 4-én száz éve annak, hogy 1920-ban a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában aláírták az ...

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Zsitkócban, a Hetési Barátság Parkban június 4-én, a ...

 

A kupaelődöntő előtti utolsó felkészülési találkozót egy héttel korábban, június 3-án a fővárosban az Olimpija ...

Ismét Lendváról, a Vinarium kilátótoronytól rajtolt el a Szlovén E-mobilitás Egyesület (DEMS) szervezésében a Koperig ...

Száz éve írták alá a „trianoni békeszerződést”
Határ el nem választ
Vinko büntetőjével győzött a Nafta
305 kilométer utántöltés nélkül
 

Látogatások a művelődési egyesületekben: Felsőlakos

vip47191999. november 18-án, 46. szám

A Felsőlakosi Arany János Művelődési Egyesület reprezentatív együttese mindenképpen a tíztagú Asszonykórus, de a kulturális műsorokba rendszeresen bekapcsolódnak a szavalók, a helybeli iskolások és óvodások, úgyhogy ők is az egyesülethez tartoznak –mondja Kósa Klári, az egyesület elnöke.

A népdalkör, mely az elsők között lépett fel és képviselte a Muravidéket a gyönyörűen kivarrott hetési népviseletben, 18 éve működik már, s a Mura- menti népdaléneklés egyik úttörőjének számít. Számos itthoni és magyarországi vendégszereplés van mögöttük, több elismerés (1998-ban nemzetiségi kulturális nívódíjban részesültek), minősítési fokozat tulajdonosai – összegezhetnénk röviden. A csoportot több évig a lenti Horváth Károly tanította, halála után pedig Paragi János vette át a szakmai irányítást. A népdalkör vezetője Gönc Mári. Az asszonyok hetente, keddenként rendszeresen gyakorolnak. Nagyobb fellépések előtt a tanár vezetésével, különben önállóan folyik a munka. A csoport jól működik, csupán az a gond, hogy – sajnos – nem sikerül fiatal tagokat toborozniuk. (…)

A népdalkör tervei közt szerepel egy eredeti lakosi dal vagy egy dalcsokorral egybekötött szokás „kikutatása” és betanulása is, mellyel egy egész estét kitöltő műsort adnának.

(…)

Szerző: Király M. Jutka

MCSi Design