kele
perec1
garas1
64. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2020. 01. 23.
kiscim0320

Hodos Község Tanácsa utolsó idei ülésén elnapolta a döntést a hidromeliorációs rendszerek községre háruló ...

Dobronak Község Tanácsa múlt szerdai ülésén nyolc támogató és három ellenszavazattal elfogadta a polgármesteri ...

Pénteken a teltházas művelődési otthonban ünnepélyes keretek közt megünnepelték Dobronak Község 21. ünnepét. A ...

Palackozott palinai vízzel fogadta az újságírókat Jaklin Damjan, Nagypalina Község polgármestere azon a ...

Nem döntöttek a hidromeliorációs rendszerekről
Elfogadták a kétéves költségvetést
A kis községek versenyképesek, de kell az összefogás
Nagypalina kimaradása nem sérti az EU-előírásokat
 

Érintett a Nafta is?

vip48192009. november 26-án, 47. szám

A sajtó értesülése szerint a kilenc országot érintő legújabb futballbotrányban, amely szakértők szerint földrengést okozhat az európai labdarúgásban, a fogadásokon megbundázták a tavaszi Drava–Nafta meccset is. Horvat Mirko, a klub elnöke nyilatkozott lapunknak.

Rövid bevezető: a bochumi államügyészség az év elején indított vizsgálatot egy, labdarúgómérkőzések kimenetelét befolyásoló nagyszabású nemzetközi fogadási botrány ügyében. Ennek következtében Németországban már több őrizetbe vétel történt, sőt, mintegy 100 németországi gyanúsított ellen indítottak vizsgálatot. A hírek szerint a botrány 9 országot és több mint 200 személyt érint. Az állítólag érintett országok között a sajtó Németország mellett Ausztriát, Belgiumot, Boszniát, Horvátországot, Magyarországot, Szlovéniát, Svájcot és Törökországot említette, de egyes forrásokban Görögország, Macedónia és Szerbia érintettsége is felmerül. S ami muravidéki szempontból külön pikantéria: a sajtó értesülése szerint a Nafta, azaz annak egyik játékosa is érintett az ügyben, hiszen a hírek szerint a lendvaiak egyik játékosa 5.000 eurót kapott annak fejében, hogy csapata veszítsen a Drava ellen. A szóban forgó meccs április 11-én került lebonyolításra, s a ptujiak 1:1-es félidő után 4:1-re nyertek. A meccs összefoglalója megtekinthető a http://tvslo.si/predvajaj/koncno-zmaga-za-dravo/ava2.32226614/ weblapon.

Emlékeztetőül: a meccs előtt a Naftának (nem éppen fényes menetelés közepette) 15 pont előnye volt az utolsó helyezett Drava előtt, amely aztán a lendvaiak ellen aratta első sikerét 2008. szeptember 24-e után. A német Bild értesülése szerint a Drava sikere 100.000 eurós nyereménnyel járt.

Szerző: Horváth Ferenc

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben