kele
perec1
garas1
64. évfolyam
39. szám
Megjelenés:
2020. 10. 01.
kiscim3920

Horvat és Leben aranyérmet szerzett

Szeptember 5-én Gradac településen rendezték meg a terepíjászati Arrowhead 24 ...

23 év után megszűnt a Lendvai Küzdősportok Klubja. Erről szeptember első hetében rendkívüli közgyűlésen döntöttek a ...

A Nafta 1903 U15-ös csapata a szlovén első osztály ötödik fordulójában a Vipoll Veržej ellen megszerezte első három ...

A bajnokság 5. fordulójának rangadóját szeptember első szombatján a Nafta Novo mestóban a Krkával játszotta. A ...

Sportmix - hírek röviden
Megszűnt a lendvai KBV
Kulcsfontosságú győzelem
Döntetlen a forduló rangadóján: Krka – Nafta 1903 1:1 (0:0)
 

Újabb próbatermelés a dobronaki harisnyagyárban

vip36201990. szeptember 14-én, 35. szám

A dobronaki kisvállalatban január folyamán kezdődött meg a próbatermelés: harisnyacsomagolást végeznek a dolgozók. Már áprilisra tervezgették a vállalat megnyitását, azonban az anyavállalatban bekövetkezett nehéz gazdasági helyzet miatt ez elmaradt. A vezetőség és a dolgozók vágya az, hogy minél előbb elváljanak az anyavállalattól, hiszen számításaik szerint sokkal könnyebben érvényesülnének önállóan. A napokban újabb próbatermelésbe kezdenek a dobronaki gyárban. – Mit jelent ez? – kérdeztük Cár József igazgatót.

– Már január óta várjuk, hogy mikor érkeznek meg a gépek, hiszen tudjuk, hogy egy gyár gépek nélkül nem is igazi gyár. A múlt hónap végén sikerült megkapni a gépeket. Négy kötőgépről van szó, amelyekkel majd férfi sportzoknikat készítünk, természetesen külföldi piacra. Nehézségbe ütköztünk a fonal beszerzésénél, mivel megállapítottuk, hogy ezeknél külföldi nyersanyagra van szükség, a hazai nem megfelelő minőségű. Maribori szakemberekkel vagyunk kapcsolatban, akik még ezen a héten beszerzik a szükséges anyagot. Véleményem szerint a hónap derekán megindulhat az újabb próbatermelés az üzemben.

– Ha a dolgozók számát vesszük figyelembe, a gépek beindítása kihatással lesz-e erre? Növekszik-e a dolgozók száma, vagy netán csökken? – Azt már a kezdet kezdetén tudtuk, ha több gépet vásárolunk meg, akkor a dolgozók száma csökkenni fog, így pedig megmarad a csomagolás egy része. Lényegében talán néhány dolgozóval gyarapszik a vállalat és olyan megbeszélések folynak, hogy a csomagolást is bővítenénk. Ki kell hangsúlyoznom, hogy az anyavállalat nehézségekkel küzd, és amíg a márkának nem lesz reális ára, addig nem bővíthetjük az alkalmazottak számát. (…)

 

 

 

MCSi Design