kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Október 21-én, csütörtökön 15.15-kor a Szlovén TV I. csatornáján

Súlypont: stúdióbeszélgetés az új nemzetiségi oktatási szaktanácsadóval

(ismétlés: csütörtökön 16.00-kor és 21.55-kor a Maribori Tévén)

 

Október 22-én, pénteken 15.10-kor a Szlovén TV I. csatornáján

Hidak: aktuális összeállítás

(ismétlés: pénteken 16.05-kor és 21.55-kor a Maribori Tévén)

 

Október 26-án, kedden 15.15-kor a Szlovén TV I. csatornáján

Barangolások: Budapesti kertek és A reformáció nyomában (az MTVA produkciója)

(ismétlés: kedden 16.05-kor és 21.55-kor a Maribori Tévén)

 

Október 27-én, szerdán 15.30-kor a Szlovén TV I. csatornáján

Hidak: benne mezőgazdasági rovat, témája az áfonyatermesztés

(ismétlés: szerdán 16.05-kor és 21.55-kor a Maribori Tévén)

 

Október 28-án, csütörtökön 15.10-kor a Szlovén TV I. csatornáján

Határtalan: az erdélyi, a felvidéki, a keszthelyi, a szombathelyi, az újvidéki, a horvátországi és a lendvai tévéstúdió, valamint a Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál közös műsora

(ismétlés: csütörtökön 16.10-kor és 21.30-kor a Maribori Tévén)

 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

A Szlovéniai Református Keresztyén Egyház a Bethlen Gábor Zrt. támogatásával Szentlászlón előadássorozatot szervez egészségügyi témában. „Napjaink kiemelkedően fontos témaköre az egészség, aminek szemléletében egyre inkább terjed a holisztikus látásmód. Fontosnak érezzük, hogy jó szemlélet alakuljon ki ezen a téren, ezért tervezünk ilyen tartalommal több előadást. A témakört több szempontból kívánjuk megmutatni. Szeretnénk a gyerekes családokat is bevonni az alkalmakba, ezért az előadások alatt foglalkozásokat szervezünk számukra” – mondta a programok kapcsán Bódis Tamás lelkipásztor. A sorozatot szeptember 10-én Gueth Péter teológus, író művészetterápiai-irodalomterápiai előadása nyitja. Majd a következő hetekben a témát teológiai szempontból Rozgonyi Emőke lelkipásztor, orvosi szempontból dr. Fodor Gusztáv lendvai gyerekorvos, valamint mozgásterápiai szempontból Juhász Sarolta gyógypedagógus világítja meg.

Bővebben...

Az MTVA Archívuma is hozzájárul a digitális oktatás fejlesztéséhez és a tartalmas időtöltéshez: a archivum.mtva.hu/radio/ oldalon több száz hangoskönyv válik ingyenesen hallgathatóvá számos kategóriában (mesék, kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok), melyek között mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Olyan klasszikusok, mint A Kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, Robinson Crusoe vagy Tom Sawyer kalandjai.

Bővebben...

MCSi Design