kele
perec1
garas1
65. évfolyam
16. szám
Megjelenés:
2021. 04. 22.
kiscim1621
 

Kétnyelvű Általános Iskola Dobronak

Dobronak 266/j., 9223 Dobronak

INTÉZET TANÁCSA

pályázatot hirdet

 

IGAZGATÓI (férfi/nő)

 

munkahely betöltésére.

Bővebben...

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye a Kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet óvodai és iskolai, valamint egyéni gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni jelentkezők számára határainkon innen és túlról.

Az idei év meghatározó témája a „viselet”, ami kapcsolódik a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes jubileumához. A néptáncmozgalomhoz kötődőket is szeretnék ezáltal megszólítani a Kárpát-medencében és a diaszpórában, így akár népviseletbe öltözött önmagukat vagy akár társaikat ábrázolva küldhetik be anyagukat.

Másrészt „Újítsd meg a viseletet!” jelmondattal szeretnék motiválni a jelentkezőket, hogy tervezzenek új, a mai korhoz illő, viselhető, de népviselet-ihletésű ruhadarabokat, kiegészítőket, ékszereket.

Jelentkezési határidő: 2021. május 07., éjfél

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/rajzpalyazat2021

 

 

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét a meghallgatásra Ester Ivakič rendező NOBEN GLAS című nagyjátékfilmjének forgatásához, amely Suzana Tratnik azonos című regénye nyomán készül. A film története a múlt század 70-es éveiben játszódik, és főszereplője a tízéves Ida. Erre a szerepre keresünk 7 és 10 év közötti kislányokat, akik szívesen szerepelnek, énekelnek, és szeretnének, talán először, kamera elé állni. Fontos a szlovén nyelv ismerete.

Bővebben...

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának idei pályázati felhívása a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre külhoni magyar jogászhallgatók jelentkezését várják.

Bővebben...

Meghirdették a 2021. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, mely a tudatosságra törekvő gyártókat, szolgáltatókat arra ösztönzi, hogy minőséget, termékbiztonságot képviselő produktumot állítsanak elő.

Bővebben...

Kedves szülők, nagyszülők!

Legyenek a gyerekek „galambpostásai”! Ha gyermekük, unokájuk rajzol vagy ír valami szépet, fotózzák le és küldjék be szerkesztőségünk e-mail-címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A levélben írják meg a gyermek teljes nevét, életkorát, osztályát, illetve hogy melyik iskolát, óvodát látogatja. Szerezzünk közösen örömöt a gyerekeknek azzal, hogy alkotásaikat viszontláthatják a Kelepelő hasábjain!

A Kelepelő szerkesztősége

 

 

Lendva Község és a Lendvai Galéria-Múzeum felhívja mindazokat, akiknek személyes, illetve családi gyűjteményeikben rejtőznek régi fényképek, járuljanak hozzá egy gyűjtemény létrehozásához. Mindezt szeretnék egy olyan könyvben is összegyűjteni, amely mind az itt élőknek, mind pedig azok számára is érdekes lehet, akik bármi módon kötődnek Lendvához.

A fotókat a Lendvai Galéria-Múzeum gyűjti, majd elkészíti a bázist, amelyből kiválogatják a kiadványban megjelenőket. A legrégebbiektől a hetvenes évek elejéig készült fotókat nem kell leadni, csupán beszkennelik és ellátják őket a tulajdonosról és a tartalomról szóló információkkal.

 

 

Szlovéniai Celebrovaszkuláris Betegek Egyesülete

Lendvai Agyvérzéses Betegek Klubja

A Szlovéniai Celebrovaszkuláris Betegek Egyesülete keretében tevékenykedő lendvai klub szeretettel vár mindenkit, aki átélte ezt a kritikus betegséget, hogy csatlakozzon köreinkhez.

Jelentkezés a 041 346 926-os mobilszámon vagy emailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Ne szégyelljük a betegségünket!

Bojnec Katarina elnök

MCSi Design