kele
perec1
garas1
63. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2019. 10. 17.
kiscim4219
 

felhivas kulhoni4019A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága felhívást hirdet külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára, akiktől olyan írást, interjút vagy akár videót, kisfilmet vár, amely izgalmas, példaértékű külhoni magyar történetet, személyt, családot vagy közösséget mutat be.

Bővebben...

Kedves Hallgatók!

A Maribori Egyetem Magyar nyelv és irodalom oktatási programja az egyetlen magyar nyelven végezhető stúdium Szlovéniában. A programon kívül lektori órákra is van lehetőség az egyetem bármelyik karán tanuló hallgatók számára, akik már tudnak magyarul, és azok számára is, akik most szeretnék megtanulni ezt a „különleges” nyelvet. A Lektorátus fejleszti a magyar nyelvet beszélők nyelvi kompetenciáját, az erős nyelvjárási nyelvváltozat mellett a standard elsajátítására teszi a hangsúlyt, kialakítva ezzel a beszélőkben azt a kettősnyelvűséget, amely egy diplomás értelmiségi szakember számára alapfeltétel. A más anyanyelvűeket arra ösztönzi, hogy minél jobban megtanuljanak egy újabb – más típusú, más nyelvcsaládba tartozó – nyelvet. Mind a tanszék, mind a lektorátus mobilitásra is motiválja a hallgatókat, elsősorban ERASMUS-kereteken belül.

Bővebben...

aa vorosk2619A Szlovén Vöröskereszt lendvai egysége segélyakciót indított a radamosi Szomi család megsegítésére. A gyűjtőakció a háromtagú család lakáskörülményeinek rendezéséért folyik, és két lakókonténer beszerzésére gyűjtenek. A család roskadozó házban éli mindennapjait, amelynek tetőszerkezetét összeomlás fenyegeti.

A pénzadományokat az SI56 0312 4100 0922 524 számlaszámra, SI 00 1906-31082019 hivatkozással és a „Pomoč Szomi” céllal küldhetik el. Érdeklődni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 02/575 11 27-es telefonszámon lehet. 

Ön vagy szerette sérelmet szenvedett pszichiátriai kezelése során?

Ne hagyja annyiban!
Tegyünk valamit, hogy másokkal ugyanez már ne történhessen meg!
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Cím: 1461 Budapest, Pf.: 182.
Telefon: 06-1- 342-6355, 06-70-330-5384
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal: www.emberijogok.hu

Minden információt bizalmasan kezelünk.

 

Ha gyermeke „tanulási probléma” vagy „viselkedési rendellenesség” miatt pszichiátriai szereket szed, és úgy érzi, hogy a gyermek állapota semmit sem változott vagy rosszabbodott emiatt, keresse az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt. Az alapítványtól ingyenes tájékoztató kiadvány is kérhető a hiperaktivitás témájában.

Cím: 1461 Budapest, Pf.: 182.
Telefon: 06 (1) 342-6355, 06-70-330-5384
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal: www.emberijogok.hu
Minden információt bizalmasan kezelünk!

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben