kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

A Népművészet Ifjú Mestere – felhívás

A népművészeti alkotó- és előadóművészek április 1-jéig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra. A Hagyományok Háza a pályamunkákat az egész Kárpát-medencéből és a diaszpórából várja.

 

A kultúráért felelős miniszter az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 26/2016. (IX. 8.) EMMI-rendelet alapján Népművészet Ifjú Mestere díjat adományoz. A nagy múltú kitüntetés az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó-, vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére a 15 és 35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható. 2020-ban öt díjat adnak ki, a díjazottak oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.

A díjra szakmai önéletrajzzal, egy minimum tíz, maximum harminc oldalas dolgozattal, valamint előadóművészek esetében színpadi bemutatóval, tárgyalkotók esetében tárgyak, tárgyegyüttes bemutatásával lehet pályázni az egész Kárpát-medencéből és a magyar diaszpórából.

Az elismeréseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Hagyományok Háza felterjesztése alapján augusztus 20-a alkalmából adja át.

Pályázni a Hagyományok Háza honlapján keresztül lehet több kategóriában.

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4344

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben