kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Ismét eladó a Mura üzemcsarnoka

muracsarnok4017A Muraszombatban székelő Muránia Vállalkozási Inkubátor és Innovációs Központ (PIIC) ismét eladásra kínálja fel a Mura egykori lendvai üzemcsarnokát. Az épület és a telek felbecsült értéke 600 ezer euró. A jelentkezési határidő október 9., az ajánlatokról a Ribnicai Regionális Fejlesztési Alap dönt. Az objektum esetleges eladásával befejeződhet az amúgy sem sikeres Muránia inkubátorprogram Lendván.
A Mura üzemcsarnokának eladásával már 2009-ben próbálkoztak, a nagyságrendileg hasonló eladási ár mellett azonban nem volt vételi szándék, mint ahogy a második kiírásra sem, amikor a vételárat 15 százalékkal csökkentették. A jelenlegi, harmadik kiírás jelentkezési határideje október 9-én zárul, a beérkezett ajánlatokról a Ribnicai Regionális Fejlesztési Alap dönt. A muraszombati PIIC ugyanis a ribnicai alap tulajdonába tartozik, ennek értelmében a 3750 négyzetméteres Mura-üzemcsarnok is. Az épületegyüttes és a hozzá tartozó telek felbecsült értéke 600 ezer euró, az eladás csomagban, a teljes ingatlanra vonatkozóan valósulhat meg.
A Mura üzemcsarnokában inkubátorházat akartak kialakítani, de a terv igazából sosem teljesedett ki. A már hosszabb ideje üresen álló csarnokban a legjobb években hat cég üzemelt, ma egy, a Digifot Kft. működik bérleti viszonyban, de november 30-ával ennek is lejár a bérleti szerződése. Šimonka Miha, a Digifot igazgatója elmondta: a cégüket átköltöztetik az Indip volt helyiségeibe az Ipari utcába. A épületet a Slaba Banktól vásárolták meg elfogadható áron. Az épületcsoport felújítása kapcsán mintegy 150 ezer eurós költségekre számítanak. A javítási munkálatok már folyamatban vannak, ezek befejezését és a Digifot Kft. átköltöztetését 2018 februárjára tervezik. Az Indip épületeinek külső arculatát megőrzik.
Ha a csarnok iránt nem lesz érdeklődés, a PIIC hajlandó a jelenlegi bérlőnek néhány hónapra meghosszabbítani a szerződést.
MCSi Design