kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Az ötletek megvalósítását segítik

kihivas46171Az „Új kihívásokat keresel?” című előadássorozattal múlt pénteken elkezdődött a fiatal vállalkozók programja a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Közintézet szervezésében. Amint azt Berki Róbert, a program felelőse elmondta, főleg a fiataloknak, a fiatal álláskeresőknek kívánnak segítséget nyújtani a Muránia Kerékpáros Központban muravidéki szakemberek bevonásával megtartott interaktív előadásokon.
kihivas46172A múlt pénteki három előadáson elhangzott, hogyan kell hatékony üzleti tervet készíteni, meg lehetett ismerni a számvitel alapjait, valamint tanácsokat is hallhattak az érdeklődők, hol lehet az üzleti ötletek megvalósításához forrásokhoz jutni – bankhitelek, pályázati pénzek, támogatások és egyéb források. Az előadásokon a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákjai mellett kevés fiatal pályakezdő vett részt, mint Berki Róbert is elmondta, nagyobb részvételre számítottak, elsősorban a fiatal vállalkozókat, illetve azokat várták, akik a vállalkozók útjára szeretnének lépni. Az előadássorozat pénteken, november 17-én folytatódik, ekkor a kreativitásról, a marketingről tartanak előadást fiatal lendvai szakemberek; köztük lesz Kutnjak Nino és Horváth Áron, akik a facebook-marketing és videótartalmak elkészítéséről beszélnek, valamint Bagola Aljoša „marketingguru”. Az előadások ingyenesek, az eseményeket az Ifjúsági Program keretében Lendva Község finanszírozza.
Az előadássorozat decemberben egy budapesti kirándulással zárul, ahol egy coworking-központ és egy üzleti inkubátor meglátogatása is szerepel a programban.
MCSi Design