kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Hét díjazott innováció

inov4817A Muravidéki Gazdasági Kamara (MGK) idén már 16. alkalommal osztotta ki a legjobb újítóknak járó kitüntetéseket. Idén hét innovációt díjaztak, közülük kettő arany fokozatú minősítést érdemelt. A díjak kiosztása a Muravidéki Minőségvédelmi Egyesület 23. konferenciáján történt, amelynek vezérfonala a kockázat kezelése volt.
A Muraszombatban megtartott konferencia résztvevőit a Muravidéki Minőségvédelmi Egyesület elnöke, Zavec Pavlinič Daniela köszöntötte. Köszöntőjében is utalt már a fő témára, az üzleti életben jelentkező kockázatok kezelésének fontosságára. Hozzátette azt is, fontos lenne, hogy a sikertörténetekről szélesebb körben is tudomást lehessen szerezni.
Az egybegyűltekhez szólt Hribar Milič Samo, a Szlovén Gazdasága Kamara elnöke és Jevšek Aleksander, Muraszombat polgármestere is, elismerésüket fejezve ki a kamara és az egyesület munkája kapcsán. Üdvözölték a ma már jól érzékelhető fejlesztési eltökéltséget, a saját fejlődésre történő építkezést, amit az újítások, az innovációk száma és ezek gyakorlati megvalósítása biztosít. Hribar Milič a jelenséget jó felkészülésnek is nevezte a következő válságra, annak átvészelésére. Veselinovič Draško, a brüsszeli szlovén gazdasági és kutatótársaság képviselője pedig elsősorban a pénzügyi kockázatokról beszélt, az eurózónához kapcsolódás nehézségeiről, a fix és variábilis árfolyamokról, a pénzügyi rendszerekről.
A konferencián ezt követően a Muravidéki Minőségvédelmi Egyesület legmagasabb díját, a minőség arany jelét osztották ki, idén a tornisai Planika cipőgyárnak és Žagar Tatjana előadónak. Škafar Branko, a kamara alelnöke a fiatalok kategóriájában a legjobb rajzért, fogalmazásért, üzleti tervért járó elismeréseket adta át.
Az MGK idei, 16. innovációs felhívására hét javaslat érkezett, közülük az illetékes bizottság értékelése szerint kettő arany fokozatú lett: a Sastela Kft. és az IT Pharma Kft. tortakiválasztási és megrendelési terminálja, valamint a Roto Group Kft. Buran 488 elnevezésű speciális tengeri kajakja (a két muravidéki aranydíjas innováció országos szinten ezüst fokozatban részesült). A Cleangrad Kft. és a Pomurske mlekarne Rt. innovációi ezüst elismerést kaptak, ezek a GPM tűzbiztonságos ablak kifejlesztése, illetve a kiskereskedelem digitalizálása. A kamara bronz fokozatú elismerésben részesítette a Medicop Kft.-t (mentőkocsi tömegének csökkentése), az Usol Kft.-t (tengelyen kívüli menet) és az Arcont Rt.-t (mobil terasz kifejlesztése).
MCSi Design