kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Az Elizabeta szállodát megvette a Sicom Invest

elizab1018Három év után vásárlóra talált a lendvai Elizabeta szálloda. A február 28-án Ljubljanában, Žejn Janja csődgondnok ügyvédi irodájában megtartott árverésen a Sicom Invest társaság 490 ezer eurós kikiáltási áron vásárolta meg a szállodát és a hozzá tartozó területet.
Az árverésen három érdeklődő jelent meg, de az árverési letétet csak a ljubljanai Sicom Invest fizette be. A társaság tulajdonosa Sandi Brezovnik, Ukrajna tiszteletbeli szlovéniai konzulja.
Az Elizabeta szálloda legutóbb Pavlov Ivan Zgornja Kungota-i vállalkozó tulajdonában volt, majd Pavlov magáncsődje után a szálloda a csődvagyonba került. A 24 szobás szállodát négy év után, tavaly novemberben a bérlő, a Biovolt cég bezárta, mert nem jött létre megegyezés a bérlő és a bérbe adó között a további bérleti díjról. A létesítmény legnagyobb hitelezője a Raiffeisen bank, a pénzintézet felé fennálló tartozás megközelíti a 700 ezer eurót. A csődgondnok a 490 ezer eurós vételárból tehát csak részben tudja fedezni a tartozást. Az Elizabeta szálloda felbecsült értéke 2016-ban 1,4 millió euró volt a hozzá tartozó telekkel, felszerelés nélkül. Az első, 2015-ben megtartott árverésen az ingatlant 696 ezer eurós kikiáltási ár mellett kínálták – eredménytelenül. A szálloda immár húsz éves és felújításra szorul.
A Sicom Invest társaság üzleti érdeklődése főként a szlovén idegenforgalmi központokra irányul, és jellemzően azokra a létesítményekre, amelyek pénzügyi nehézségekbe kerültek. Tavaly például a sípályáiról ismert Golte szállodába fektetett be az Ekohoteli projekt révén. Nem hivatalos információk szerint ukrán tőkéből bonyolítja le a vásárlásokat.
MCSi Design