kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Megnyílt a szórt szobás szálloda a Lendva-hegyen

hegyihotel2219Jelképesen a kilátótoronynál nyitották meg ünnepélyes keretek között múlt pénteken a szintén Vinarium név alatt összefogott szórt szobás szállodát a Lendva-hegyen. A Turizmus a borospincékben című projektbe eddig 12 borospince lépett be 50 új szálláshelyet nyújtva. A hivatalos átadáson jelen volt Eva Štravs Podlogar turizmusért felelős államtitkár is.

A verőfényes pénteki napon nyitották meg ünnepélyes keretek között a Vinarium szórt szobás szállodát a Lendva-hegyen. A Turizmus a borospincékben projektet a LAS-PDI 2020 pályázati támogatás révén a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Közintézet valósította meg, melyhez Lendva Község biztosított előfinanszírozási keretet. A 2018-ban megszerzett, mintegy 58 ezer eurós programmal Lendva és környéke idegenforgalmi kínálatának bővítésén kívül a vendégéjszakák gyarapítása a cél, innovatív módon. A projektben közreműködő partner a Lendva Várja Önt Turisztikai Szövetség, valamint a Streleci és Kebelei Bortermelők Egyesülete volt. Lendván mintegy 867 szálláshely áll rendelkezésre a vendégek fogadására, a szobaadók száma 15, ami a Lendvára érkező látogatók számához képest – főleg a Vinarium kilátótorony megnyitását követően – kevésnek bizonyult.

 

 

– Olyan szállodát nyitunk meg, amelynek konkrétan nem látható az épülettömbje – mondta a megnyitás alkalmából Varga Romeo, a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Közintézet igazgatója. – A Vinarium szálloda ugyanis nem hagyományos létesítmény, hanem szórt szobás szálloda a Lendva-hegyen, amelyet számos borospince, hegyi ház alkot. A szórt szobás szállodával 11 borospincében és a Muránia kerékpáros központban több mint 50 férőhelyet adunk át rendeltetésének. A Turizmus a borospincékben projekttel egy fejlesztési ciklus is elindult, hiszen az egykor felépített pincéket, hétvégi házakat a tulajdonosok felújították. Az a feladatunk, hogy segítsük a szobakiadást, besegítve az adminisztrációs, marketing- és egyéb szolgáltatások elvégzésével is. Örülünk a tervünk jó fogadtatásának a borospincék tulajdonosai körében – tette hozzá Varga Romeo. A projekt promóciós kampánya még tart, de a Vinarium szórt szobás szálloda már fogadta is az első vendégeket. A kínálat kiegészítése érdekében pedig a működtető számít az együttműködésre a magyar határmenti településekkel.

– A szórt szobás szálloda új dimenziókat nyit a szálláskapacitások, a közös promóció, az egységes grafikai arculat, valamint a mezőgazdaság és a turizmus terén – hangsúlyozta Magyar Janez polgármester. – Külön öröm számomra, hogy a hálózathoz olyan helyi gazdák kapcsolódtak, akik hagyományosan szépen gondozzák a pincéjüket és a szőlőjüket. A vendégek így lehetőséget kapnak közvetlenül megérezni a vidéket, természeti és kulturális adottságait. Az idegenforgalom területén még számos kihívás áll előttünk, többek között a kulcsszereplők fejlesztése és az együttműködés erősítése – fejtette ki a polgármester. Megemlítette továbbá a megfelelő közlekedés biztosításának és az infrastruktúra korszerűsítésének szükségességét, a Lendva–Rédics és a Lendva–Belatinc vasúti összeköttetés kiépítésének további szorgalmazását.

A Vinarium szórt szobás szálloda ünnepélyes megnyitóján az egybegyűltekhez Eva Štraus Podlogar, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára is szólt.

– A hozzánk érkező vendégek szívélyességet kapnak nálunk, de láthatják turizmusfejlesztési törekvéseinket is, melynél nagyon fontos a különböző szolgáltatások összekötése. A szórt szobás szálloda is – amellett, hogy nálunk újdonságnak számít – egy ilyen példa a község, a turisztikai intézet és a pincetulajdonosok jó együttműködésére. Fontos szolgáltatási forma ez, hiszen olyan, mintha a pincetulajdonosok az otthonukban fogadnák vendégeiket, megosztva velük a családi hagyományokat. Ez ötcsillagos élményt ad – mondta Eva Štraus Podlogar. A beszédek után az ünnepi esemény a Vinarium kilátótorony panorámateraszán folytatódott, ahol – rendhagyó módon – az avatási szalagvágás helyett egy csokorra való léggömböt engedtek az égbe, majd ezt követően három, a projekthez csatlakozó borospincétől is léggömbök szálltak fel. A projekt további érdeklődőket is vonz, a hálózat hamarosan újabb öt szolgáltatóval bővül. A Vinarium szórt szobás szálloda honlapja a szükséges tudnivalókkal, helyfoglalási lehetőséggel elérhető, de tájékoztató is található itt a vidék egyéb (kulturális, gasztronómiai…) kínálatáról, programjairól is. A szórt szobás szálloda recepciója Csentében, a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet székhelyén működik.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben