kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

A Virs az ország leggyorsabban fejlődő cége

gazella44191A lendvai Virs kapta meg idén a gazdasági Oscar-díjnak is nevezett elismerést, az Arany Gazellát. A leggyorsabban fejlődő szlovéniai cégnek járó díj ezzel első ízben érkezett a Muravidékre. A rangos elismerést múlt héten Ljubljanában Marjan Šarec szlovén kormányfő nyújtotta át Puklavec Alešnek és Pahor Renatónak, a cég vezetőinek.

gazella44192A lendvai Virs – amely főleg az utóbbi öt évben nagyívű fejlesztést tudhat maga mögött a hegesztéstechnológia és a robotika területén – a stájer-muravidéki regionális Gazella-díj után elnyerte az országos aranyat is. A Dnevnik napilap ezüst gazdasági díját a cerknicai Alpod, míg a bronzot a Ljubljana melletti Brezovica MI Elektronika nevű cége érdemelte ki, melynek alapítója a szintén lendvai születésű Mertik Ignac.

– Nagyon örülünk az Arany Gazella-díjnak, hiszen kiemelkedő elismerése ez a munkánkba és a fejlesztésbe fektetett törekvéseinknek. S egyben nyilván kötelezettséget is jelent, hogy továbbra is a 20 évvel ezelőtt elkezdett utunkon haladjunk, kitartsunk a kitűzött célok mellett. Örülök annak is, hogy a mintegy 40 munkatárs magáénak érzi a díjat és büszkék az elért közös eredményekre. Nyilvánvaló, hogy nélkülük ez nem valósulhatott volna meg – mondta a Népújságnak Pahor Renato, a Virs igazgatója. – Bízom abban is, hogy az elismerés hozzásegít a Ljubljanában általánossá vált sztereotípia eloszlatásához a Muravidékre vonatkozólag, hogy itt csak búzát és burgonyát tudunk termeszteni, és sokkal többre nem is vagyunk képesek.

gazella44193A 2002-ben alapított Virs vállalatot is visszavetette a gazdasági válság 2008–09-ben, de a nehéz évek után 2013-ban újra fejlődni kezdett, áttérve a kereskedelmi tevékenységről a fejlesztési és gyártási területre. Speciális hegesztéstechnológiájuk és a saját fejlesztésű robotika a legmagasabb szintet ütik meg: termékeik hozzáadott értéke 68 ezer euró foglalkoztatottanként, a tavalyi bevételek elérték a 8,2 millió eurót, ami az elmúlt öt év négyszeresét jelenti. A társaság AAA hitelbesorolással rendelkezik, átlag feletti béreket fizet és regisztrált kutatócsoporttal rendelkezik. Felsőfokú szakembereket is képez ösztöndíjak révén, de értékelik és megbecsülik az idősebb munkatársak tudását, tapasztalatait is.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben