kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

Az üzemanyagtartályok és az ipari vágány felújítása

arutartalek0520A Nafta petesházi üzemi területén raktározza Szlovénia kötelező üzemanyag-tartalékát. Az Országos Árutartalékok Intézete és a Petrol 12 tartályban mintegy 140 ezer köbméternyi készletet tárol. A tározókon nagyobb felújítási munkálatok kezdődnek, ezzel egyidőben az ipari vasútvágány is megújul.

Átfogó felújítási munkálatok kezdődnek az Országos Árutartalékok Intézete és a Petrol társaság részéről a Nafta területén Petesházán. Az Árutartalékok hét tartálya közül kettőt felújítanak, három esetében pedig karbantartási munkálatokat végeznek. Korszerűsítik a felügyelő- és vezérlőrendszer villamosítását, és szanálják a tartályokból kiszivárgó folyadék felfogó medencéit, a Petrollal közösen pedig elvégzik a szivattyúk és a tűzvédelmi objektumok felújítását. A tervezett beruházások között szerepel még az ipari vágány felújítása is, az új tűzoltóautó beszerzése és az új tűzvédelmi rendszer kialakítása, szintén az Árutartalékok és a Petrol közös feladataként.

A tartályok karbantartására szigorú törvényi előírások vonatkoznak, az ipari vágány felújítása viszont a gazdaság erősödésére utal. A vonal a petesházi üzemi övezet anyagellátását szolgálná, a megfelelő infrastruktúrával rendelkező övezet ismét jelentős energetikai területté fejlődhet. Az övezetben több befektető is energetikai projektek megvalósításának a lehetőségét látja. Az egyik ilyen a csődbejutott Nafta Petrochem vásárlója, a koperi Technobell társaság, mely – nem hivatalosan – újra petrokémiai tevékenységet kíván indítani. Valamint az elkelt biogázerőmű esetében is elképzelhető ez, habár a vásárló, az Egytec Energy még nem tette közzé konkrét terveit. A biogázerőművet még mindig terhel az érlelőtartályokban lévő, mintegy 21 ezer köbméternyi termelési maradék kérdésének megoldása.

A vasúti ipari vágány felújítása jelentős lépés az üzemanyagtartalék éves cseréjének, a tartályok töltésének és egyáltalán üzemelésének szempontjából is, hiszen Lendvára csak erre a célra több mint 140 ezer köbméter üzemanyagot szállítanak, a vasúti összeköttetés hiányában közutakon.

Gazdasági szempontból Lendva számára fontos a tervezett Rédics–Lendva–Belatinc vasútvonal fejlesztése. Ennek a fontosságát mindenképpen növeli a gazdaság erősödése és a befektetések növekedése, a Petrol pedig a szállítási költségek mérséklését is reméli, ha közvetlen összeköttetés valósul meg Szlovénia belső területeivel, illetve újraépül a Lendva–Rédics vonal. A Petrol a tartályokhoz kapcsolódó ipari vágány felelőse is, ennek a résznek a felújítására már megérkeztek az új vasúti sínek is. A vágány többi részének felújítása más jogi személyek érdekeitől is függ, mint a Szlovén Vasutak, minisztériumok, Lendva Község – mondták a Petrolnál. 

A szlovén infrastrukturális minisztérium az említett vasútvonal visszaállítását nem sorolta be az ország rövidtávú tervébe, hiszen az igazoltsági tanulmány a belső hozam alacsony fokát jelezte, ezért a befektetés gazdasági indokoltsága bizonytalan. Viszont a tárca bejelentette, hogy újra foglalkozik a tanulmánnyal és elkezdi az országos területrendezési terv elkészítését a Belatinc–Lendva–Rédics vasútvonalra vonatkozólag.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben