kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Most érkezett a legtöbb pályázat

tamogat2820A Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztérium idei pályázatára, amely az őshonos magyar nemzeti közösség által lakott terület gazdasági beruházásainak serkentését szolgálja, a június 30-ig tartó határidőig 17 pályázat érkezett.

– Több a pályázó, mint korábban, és az igény most is több, mint a kiírt keret. A szakmai bizottság megkezdte az értékelési folyamatot, várhatóan augusztus elején ismertetjük az elbírálás eredményét. Akkor már többet lehet tudni arról is, milyen tevékenységekre érkeztek igények a vissza nem térítendő támogatásokra – mondta Sabo Lívia, a pályázatkiíró Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) szakmunkatársa. A pozitív értékelést kapó projekteket szeptember végéig kell megvalósítani, majd az MMÖNK felé benyújtani a kifizetési kérelmet.

– A kérelmeket megvizsgáljuk és továbbítjuk a Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztérium felé. Ha ott is megerősítik ezeket, megtörténik a pénzkeret átutalása hozzánk, a támogatásokat a megszokott módon december folyamán továbbítjuk a nyertes pályázóknak – tette hozzá Sabo Lívia.

A rendelkezésre álló támogatási keret 350 ezer euró, a minimális igényelhető összeg 20 ezer, a maximális pedig 80 ezer euró. A kedvezményezettnek legalább 25 százalékos önrészt kell biztosítania.

 

 

MCSi Design