kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

Szlovénia is részt vesz a vadászati világkiállításon

vadasz0721Budapesten, illetve vidéki helyszíneken szeptember 25-e és október 14-e között kerül megrendezésre az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás, melyet 50 év után újra megszerveznek Magyarországon. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős magyar államtitkár kedden Ljubljanában tárgyalt Jože Podgoršek szlovén mezőgazdasági miniszterrel a világkiállítás kapcsán, majd Pártosfalván találkozott a vadászati vezetőkkel.

Szlovénia erdészettel, vadászattal, élelmiszeriparral és élelmiszergazdasággal foglalkozó szervezetei részt fognak venni a kiállításon, a megnyitón pedig ott lesz a szlovén szakminiszter is. – Évek óta zajlanak az előkészületek, melyekkel a meghívott országokat igyekszünk elérni és a döntéshozókkal párbeszédet folytatni. Podgoršek úrral nagyon tanulságos és gyümölcsöző beszélgetést folytattunk. A szlovén kormány és a minisztérium is pontosan azokat a kérdéseket, problémákat és megoldásokat látja, amelyeket mi is be akarunk mutatni a világkiállításon. Szlovénia is képviseltetni fogja magát Budapesten, mi pedig ehhez megteremtjük és biztosítjuk a feltételeket – nyilatkozta az államtitkár a sikeres találkozót követően Pártosfalván, ahol Lado Bradač, a Szlovén Vadászati Szövetség elnöke, illetve Rituper Ludvik, a Muravidéki Vadászegyletek Szövetségének vezetője fogadta. A vadászházban zajlott konferencián a kormánybiztos részletekbe menően is bemutatta a tervezett világkiállítást, illetve tágabb értelemben is szólt a vadgazdálkodás fontosságáról. A szlovéniai partnerek az országos, majd a regionális vadgazdálkodásról alkottak képet.

 

 

Lado Bradač az országos vadászati szövetség munkáját mutatta be, törekvéseiket és eredményeiket, egészen a veszélyeztetett, illetve visszatelepített állatfajokig. Rituper Ludvik a Muravidék vadgazdálkodásának jellegzetességeit szemléltette számadatokkal kiegészítve. Bradač a találkozót rendkívül eredményesnek ítélte, a világkiállításon való részvételt pedig kiemelten fontosnak tartja. A résztvevők egyetértettek abban, hogy szakmailag tartalmas megbeszélésen vannak túl, további együttműködési lehetőségeket is felvetettek, többek között a Nimród magyarországi vadászlap, illetve a szlovén vadászszövetség hírlapja, a Lovec között.

 

 

MCSi Design