kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Külföldi tapasztalatszerzés

Erasmus39211A Lendvai Kétnyelvű Középiskola (KKI) nyolc közgazdasági technikusa Bačić Lučka projektkoordinátor kíséretében szeptember első két hetében az Erasmus+ projekt keretében Tenerifén (Puerto de la Cruz városában) mobilitáson és a digitális marketingről szóló képzésen vett részt.

Erasmus39212A diákok sok gyakorlati és hasznos tudást szereztek a digitális marketing területén, valamint több érdekes előadáson vettek részt. Hogy hasznos volt a képzés, a kiváló teljesítményekért kapott elismerések is bizonyítják: termékeik bemutatásánál megszerezték az első és a második helyezést, az online alkalmazásban megszerkesztett fényképért pedig Gomboc Maja első helyet érdemelt ki és díjban részesült, a teljesített mobilitásért pedig Europass bizonyítványban is részesültek. Emellett megismerkedtek a környezet kulturális, történelmi és földrajzi jellemzőivel.

Erasmus39213– Iskolánk idén harmadik alkalommal valósította meg az Erasmus+ programot, amelynek fő célja az oktatás és a képzés minőségének emelése. A program keretében a diákok és a tanárok is lehetőséget kapnak, hogy az oktatás, illetve a gyakorlati képzés egy részét külföldön végezzék. Az 2019–21-es program keretében a diákok (vegyésztechnikusok és gépésztechnikusok) két alkalommal Braga városában (Portugália) végezték a gyakorlatot, a következő külföldi képzést pedig Budapestre tervezzük. Iskolánk továbbra is megpályázza a programot, hiszen ezáltal hozzájárul az oktatás színvonalának emeléséhez is – nyilatkozta lapunknak a projekt kapcsán Hajdinjak Prendl Silvija, a Lendvai KKI igazgatója.

 

 

MCSi Design