kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Megállták a helyüket a muravidéki termékek

omek4121A Budapesten október 6-a és 10-e között megrendezett OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye. Az ágazati seregszemlén a Muravidék is jelen volt.

A vásár az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő eseményeként valósult meg a HUNGEXPO területén. – A külhoni magyar kisgazdák és termelők minden évben kapnak helyet a vásáron való megjelenésre. Az idei bemutatkozásunk rendkívül sikeres volt. A látogatók száma is meghaladta az elképzeléseinket, köszönhetően a világkiállításnak – mondta Farics Doris, a Csentei Szőlőtermelők Egyesületének elnöke, a muravidéki bemutatkozás főszervezője. – A kiállítóstandunkon saját, egyesületi boraink mellett muravidéki termelők mutatkoztak be. A Huzimec Parasztgazdaság és Borozó sajtokat, szörpöket, lekvárokat, borokat kínált, Horvát Icuék sáfrányos akácmézet, sáfrányos tojás- és zsályalikőrt kínáltak, de kóstoltattak különféle kenyereket és gibanicát is igen nagy sikerrel. E két termelő jelen is volt az eseményen. Standunk helyet biztosított továbbá az MNMI kiadványainak, Biro József hústermékeinek – a vindőshús és a vágott zsír hatalmas siker volt –, Felső Alen borainak, Cár Mátyás tökmagolajának, Berki Áprád feketeberkenye-készítményeinek, ez utóbbi iránt szintén kimagasló volt az érdeklődés. Egy teljes mikrobusznyi terméket vittünk magunkkal Budapestre, és néhány üveg boron kívül minden elfogyott, sőt, volt, amit időközben pótolni kellett – mondta elégedetten a főszervező, majd hozzáfűzte, az eseményen a muravidéki turizmust is igyekeztek népszerűsíteni, amelyre volt is érdeklődés.

 

 

De a legnagyobb eredményt abban látja, hogy az egyesületük további lehetőségeket kapott a bemutatkozásra, mindjárt október végén a Kincses Pince elnevezésű borkiállításon Csíkszeredán.

A Muravidékről a fentieken kívül külön, önálló ökostandon Kaszás Mihály is mutatkozott, illetve a Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete is képviseltette magát. A muravidéki termelők minőségi termékei nem csupán megállták a helyüket a vásár kínálatában, de kimagaslóan népszerűek is voltak. A rendezvényt kulturális programok is színesítették, ebben a Kapcai Népdalkör és a Muravidéki Baráti Kör ME népdalköre képviselte vidékünket. Az eseményre Magyar János, Lendva Község polgármestere is ellátogatott.

 

 

MCSi Design