kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Lendvai nedű lett „Sárvár bora”

huzimec50161Minden évben két-háromszáz magyar településen, köztük Sárváron tartanak „város bora” választást, s idén a lendvai Huzimec gazdaság sauvignon blanc borát választotta a sárvári zsűri a város 2017-es borának. A díjazott bort a városvezetők gazdasági megbeszélésekre, partneri találkozókra is elviszik a város ajándékaként, de „Sárvár bora” a turisztikai programokon, kiállításokon is meghatározó szerepet kap.
Fölső képünkön Huzimec Zoltán, Huzimec Végh Ilona és Kondora István, Sárvár polgármestere a 2017-es „Sárvár borával”, a 2015-ös évjáratú Sauvignon blanc bioborral. Huzimec Zoltán lendvai bioborász a hír kapcsán elmondta: – A „Sárvár bora” cím nagy megtiszteltetés számunkra. Gyerekkorom óta foglalkozom szőlészettel, borászattal, a mesterséget édesapámtól tanultam, és az ő munkája koronájának tekintem az eredményt.
huzimec50163
A lendvai Huzimec pincészetben kizárólag bioborok készülnek. A borok és a hozzájuk tartozó borkorcsolyák fogyasztásán túl lehetőség van helyben készített finomságok kóstolására is, illetve látványsütéssel még különlegesebbé teszik a borkóstolás hangulatát: lángosok, kiflik, pogácsák, perecek, kenyerek és kenyérlángosok kerülhetnek a vendég asztalára – egyenesen saját kemencéjükből. A finomságokat igény szerint rozslisztből, teljes kiőrlésű lisztből, de akár a környéken oly népszerű hajdinalisztből is elkészítik. Előzetes egyeztetés alapján pedig lehetőséget biztosítanak lekvár- és kompótkészítésre is, melyet közösen, a kóstolás helyszínén végeznek a vendéggel. A bioszőlészetben termelt borokkal, rostos szőlőlékkel és egyéb gyümölcslékkel, hazai hidegtálakkal várják a vendégeket, az egészet pedig saját maguk által készített – egyébként szintén már díjazott – sajtokkal teszik még különlegesebbé. A „Sárvár bora” cím pedig fontos elismerése a náluk folyó munkának – emelte ki Huzimec Zoltán.
huzimec50162
MCSi Design