kiscim1618
 

Hodoson tartották a humanitárius menetet

evang1917Az evangélikus egyház szervezésében vasárnap megrendezésre került az 50. EHO–Podpornica (Evangeličanska humanitarna organizacija – evangélikus humanitárius szervezet) jótékonysági menet.
A humanitárius szervezet támogatása céljából idén, a reformáció 500. évfordulóján, a szervezet fennállásának 20. évében az 50. találkozó valósult meg, s a hívőket ezúttal Hodos fogadta. Az evangélikus paplak mellett felállított sátor körülbelül 600 embert fogadott, vendégek érkeztek Németországból, Szlovákiából, Magyarországról. Az istentiszteleten számos evangélikus lelkész jelen volt –Kerčmar Džuban Jana, Beznec Štefan, Prosič Philip Simon, Sever Simon, Andrejčak Peter, Erniša Aleksander, a szlovén honvédség lelkésze és Filo Geza evangélikus püspök. A menet célja az adománygyűjtés, a lelki gondozás és a segítségnyújtásra való ösztönzés volt.
Az EHO–Podpornica elnöke, Andrejčak Peter beszédében elmondta, hogy a szervezet humanitárius munkája révén tavaly mintegy 5.500 rászorulón segített. A segítségnyújtást anyagilag a községek is támogatták.
Az istentisztelet után kultúrműsor következett, melyben a Pártosfalvi KÁI néptánccsoportja és énekkara lépett fel, illetve a Prašnati zenei együttes előadását hallgathatta meg a közönség.
„E mostani időben a ti bőségetek pótolja amazoknak fogyatkozását” – az ezen jelmondat szellemében tartott rendezvényen 2.363 euró gyűlt össze az adományokból, a korábbi adományokkal együtt pedig összesen 5.600 euró.
MCSi Design