kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Magyarszombatfai fazekas napok

klau2817Hétvégén zajlott a XV. Fazekas Napok Nemzetközi Fazekasfesztivál és Vásár Magyarszombatfán. A háromnapos rendezvény idén is színes programmal várta és kalauzolta el a fazekasság és a kerámia világába a látogatót.
Pénteken a Ginti panzióban Domonkos László tartott előadást „Az én kerámiám az én világom” címmel, majd a kultúrházban megnyitották az idei fesztivál alkotóinak fazekas termékeiből álló tárlatot, a falakat pedig munkatársunk, Abraham Klaudia hodosi amatőr festő festményei díszítették. A kettős kiállítást Albert Attila, Magyarszombatfa polgármestere, fazekasmester nyitotta meg. Szombaton gulyásfőző verseny zajlott a Tűzzománc Szomjoltó udvarán, melyen a Moravske Toplice községi magyar önkormányzatot és egyben a Muravidéket is képviselte a pártosfalviakból álló csapat.
Az idei vásáron mintegy negyven standon kínálták fazekas termékeiket az ország több pontjáról érkezett elismert mesterek, illetve a helyi fazekasok. A nap folyamán kerékpártúra, korongozóverseny, hőlégballonozás is szerepelt a programban, a rendezvénysátor színpadán pedig a Góbé zenekar koncertjét hallgathatta meg a közönség. Mindemellett egy különleges technika bemutatása is helyet kapott, a Japánból származó raku látványégetést lehetett megtekinteni. Este táncházzal és zenés programmal zárult a nap.
Vasárnap tovább folytatódott a vásár, a korongozóverseny második fordulója, természetesen kultúrműsor zajlott a színpadon különböző népzenei és néptánccsoportok bemutatkozásával.
MCSi Design