kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Élményekben gazdagon térhettek haza

jurta 24Sátorozás valódi jurtákban, egy kis nomád életérzés; úgy mint kenuzás, lovaglás, horgászat, rovásírás, no meg persze sok-sok fürdés. Zalaegerszeg mellett, a Gébárti-tó partján zajlott gyermektáborban semmi sem hiányzott a jóból.
A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet szervezésében, a Bethlen Gábor Alap részbeni támogatásával 13. alkalommal, és ezúttal is nagy sikerrel zajlott a nagy hagyományokkal rendelkező Hazádnak rendületlenül! elnevezésű anyanyelvi és nomád honismereti tábor.
A hétfőtől szombatig tartó tábor vezetője a Magyar Hazaszeretet Tábor Egyesület titkára, Csondor Csaba volt, a csoportvezető pedig a lendvai intézettől Vida Simona, akit ezúttal két egykori táborozó is elkísért, Vida Dorijan és Sós Péter személyében.
A jurtatábor nagyon népszerű, évről évre sok a jelentkező, a visszatérő táborozók pedig valódi garanciát jelentenek arra, hogy élményekben dús, izgalmas napokat töltenek el a gyerekek a Gébárti-tó partján.
 
 
Ezúttal összesen 24-en, - muravidéki kétnyelvű általános iskolák 3-6. osztályos tanulói - vettek részt a táborban. Hét kislány és tizenhét kisfiú vette vállára az íjat, pattant lóra, vagy éppen kenuzott, az éjszakákat pedig jurtákban töltötték. Csapatépítő foglalkozások, rovásírás, horgászat, bátorságpróba szerepelt a programban, de a termálfürdő sem maradt ki, sőt rögtönzött, illetve meglepetésprogramok is akadtak, mint a születésnaposok felköszöntése, vagy éppen a kígyósimogatás. A legfontosabb talán, hogy a gyerekek egy rövidke hétre kizökkentek a számítógépek, okostelefonok bűvköréből, barátságokat kötöttek, együtt nevettek, játszottak, strandoltak, a szoba négy fala helyett a szabadban töltötték el az időt. Bizonyára mindegyikük feltöltődve, élményekkel gazdagon tért haza.
MCSi Design